Article_Top_970x250

Časna sestra iz Čitluka zaražena koronavirusom, bila u Domu zdravlja Ljubuški

covid-19

Časna sestra iz Čitluka zaražena koronavirusom, bila u Domu zdravlja Ljubuški

ožu 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: radioljubuski.ba

U Domu zdravlja Ljubuški registriran je prvi slučaj zaraze koronavirisom kod sedamdesetogodišnje ženske osobe, koja ima adresu stanovanja u Čitluku.

Direktor Doma zdravlja u Ljubuškom Ivan Landek za Klix.ba kazao je kako je slučaj specifičan jer je osoba vezana za Ljubuški, ali nije iz Ljubuškog. Klix.ba piše radi se o časnoj sestri.

''Ona živi na području općine Čitluk, ali je zato što oni imaju specifično zdravstveno osiguranje i često sele iz svojih kuća već dulje vremena osigurana u Zapadnohercegovačkoj županiji i ima karton u Domu zdravlja Ljubuški i bila je u kontaktu s osobljem Doma zdravlja Ljubuški . Mi smo poduzeli sve mjere nakon što je potvrđeno da je pozitivna i samoizolaciju i dezinfekciju i sve što treba'', kaže Landeka za Klix.ba.

Naglašava da je situacija specifična.

''Ne možemo reći da je prvi slučaj u Ljubuškom, međutim bila je u kontaktu s našim zdravstvenim sustavom i s našim Domom zdravlja. Mi ćemo odraditi sve procedure vezane za našu zdravstvenu ustanovu, a sve daljnje procedura, provjere s kim je kontaktirala itd., radi općina Čitluk, odnosno Hercegovačko-neretvanska županija" ,pojasnio je Landeka.

Dnevnik.ba