Article_Top_970x250

Čapljincu 12,5 godina zatvora zbog ubojstva sugrađanina

crna kronika

Čapljincu 12,5 godina zatvora zbog ubojstva sugrađanina

ožu 17, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sudsko vijeće Županijskoga suda u Mostaru, kojim je predsjedavala sutkinja Danijela Dalipagić-Rizvanović, u petak je prihvatilo sporazum o priznanju krivnje koji je s Tužiteljstvom HNŽ-a potpisao J. J. (37) iz Čapljine.

Njemu je, zbog ubojstva Alena Hunjića (37), koje je počinio iz ljubomore, a u stjecaju s kaznenim djelom nasilja u obitelji i neovlašteno nabavljanje i držanje oružja, izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 12,5 godina, prenosi Jabuka.TV.

U presudi je navedeno da je Jelčić kriv jer je 22. listopada 2017. godine u Čapljinina trgu Svetog Franje u Čapljini ubio Alena Hunjića, pucavši mu u glavu iz pištolja marke LLAMA , nakon čega je pozvao policiju, predstavio se i rekao da je “ubio čovjeka kod katoličke crkve u Čapljini”, piše Avaz.ba.

Također, navedeno je da je u razdoblju od 2012. godine sve do 21. listopada 2017. godine kontinuirano vršio psihičko i fizičko nasilje nad svojom suprugom.

Kao otežavajuće okolnosti, Tužiteljstvo HNŽ-a uzelo je u obzir motiv, način, izvršenje i težinu kaznenoga djela, a olakšavajuće je to što je priznao počinjenje, kao i da se sam predao te činjenicu da je otac troje maloljetne djece.

Njegov odvjetnik obavijestio je Sudsko vijeće o tome da je Jelčić, u međuvremenu, dobio otkaz na poslu te da ne može platiti sudske troškove.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250