StoryEditor

Čapljina: U akciji ‘Krupa‘ zbog iznude uhićen bivši hrvatski specijalac i još jedna osoba

Piše D  /  25.07.2019., 12:07h

Cilj akcije, koja je realizirana u suradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske i nadzorom Županijskog tužiteljstva Zapadno-hercegovačke županije, je dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Iznuda“ iz člana 295. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršeni su pretresi stambenih objekata na dvije lokacije na području općine Čapljina i uhićene dvije osobe iz Čapljine. 

Navedene osobe se sumnjiče da su unazad osam dana zahtijevali od osobe iz Hrvatske novčani iznos od 250.000 eura, a pri tome joj upućivali ozbiljne prijetnje po život i tijelo nje i njenog malodobnog djeteta.

Prilikom uhićenja i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, a koji će biti dokaz u krivičnom postupku.

Uhićeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predati Županijskom tužiteljstvu ZHŽ uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom provođenja tih aktivnosti pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija  Bosne i Hercegovine, a kako je iz Federalne uprave policije najavljeno, bit će nastavljene aktivnosti na realizaciji te operativne akcije.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:40