StoryEditor

Čapljina: Migranti provalili u kuću, vlasnica ih zadržala do dolaska policije

Piše D  /  11.12.2018., 01:12h

Migranti su obili prozor nakon čega su ušli u jednu od soba gdje su prenoćili, a na spavanju ih je zatekla vlasnica kuće, piše Čapljinski portal.

Od trojice migranata koji su zatečeni doznaje se kako su njihovi prijatelji rano ujutro napustili obiteljsku kuću i otišli u grad podići novac koje im je, navodno, uplatila obitelj. Ističu da njihov cilj nije zadržavanje u Čapljini.

Ilegalnim provalama nalaze kratkotrajno sklonište od hladnoće. Osim materijalne štete koju su napravili provalom obiteljske kuće, migranti su čak urinirali po unutrašnjosti objekta. Također su konzumirali alkohol te cigarete gasili po inventaru kuće.

”Kako postaje sve hladnije provale će biti učestalije. Ne znamo kako braniti našu imovinu, a zanima nas tko će nam isplatiti nastalu materijalnu štetu?”, samo su neke od riječi vlasnice obiteljske kuće.

Iako su se pripremali na bijeg prije dolaska policije, vlasnica je spriječila njihove namjere. Pripadnici Policije uprave iz Čapljine intervenirali su u rekordnom roku. Migranti nisu posjedovali nikakve dokumente te su ih pripadnici PU Čapljina priveli. Na mjestu događaja također je intervenirala i krim-policija.

Susjedi su istaknuli da se ne osjećaju sigurno. U naselju Vrgorac živi dosta mladog naraštaja, posebice djece, a roditelji ističu kako više svoju djecu ne mogu pustiti ispred kuće da se mirno igraju i uživaju u djetinjstvu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:06