StoryEditor

Čapljina i čapljinci ne zaboravljaju Vukovar

Piše D  /  16.11.2018., 10:11h

Ove, kao i prethodnih godina, organizirana je Kolona sjećanja. Kolona se formirala na Trgu Kralja Tomislava u 16:00 sati, te u tišini i s upaljenim svijećama krenula ulicama: braće Radića, Ante Starčevića , Mate Bobana do Trga hrvatske slobode.

Na križanju Ulice braće Radića i Ante Starčevića, odnosno na novom kružnom toku, Kolona sjećanja se zaustavila gdje su učenici zapalili lampione u znak zahvalnosti vukovarskim žrtvama.

U Koloni sjećanja sudjelovali su:
– učenici O.Š. Vladimira Pavlovića Čapljina,
– učenici Srednje škole Čapljina,
– učenici O.Š. „Lipanjske zore“ Višići,
– mladež HDZ BiH Čapljina,
– kao i učitelji, roditelji te građani naše općine.

Dolaskom na Trg slobode, učenici navedenih škola su održali prigodan program u spomen na sve žrtve Vukovara, kao i ostalih mjesta stradanja hrvatskog naroda. Plamen upaljenih svijeća podsjetnik je na sve gubitke i razaranja, ali i nada da se ta žrtva nikada više ne dogodi.

Izaslanstvo općine Čapljina predvođeno načelnikom općine Smiljanom Vidićem posebnim pijetetom odalo je počast žrtvama Grada Heroja i sudjelovalo u Koloni sjećanja.

Načelnik Vidić u izjavama za medije je kazao: “svake godine mi na jedan poseban način obilježavamo žrtvu Vukovara, Čapljinci daju svoj doprinos Koloni sjećanja i u Čapljini a  i Vukovaru te se time prisjećamo kako žrtava Vukovara tako i svih branitelja i u BiH i u RH. Ono što je meni osobno, a vjerujem i mnogim drugim važno da u ovoj našoj čapljinskoj koloni sjećanja uglavnom sudjeluje mladost, počevši od predškolskog uzrasta pa do srednje škole i starijih. I na ovaj način pokušavamo djeci približiti našu hrvatsku povijest”, stoji u priopćenju iz općine Čapljina.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:22