StoryEditor
srpski oporbenjak

Čanak: Pitanje je vremena kada će u Srbiji biti montirane rakete srednjeg i dugog dometa, opet ćemo biti meta NATO-a

Piše desk  /  26.03.2022., 17:10h
Sada je samo pitanje vremena kada će ovdje biti montirane rakete srednjeg i dugog dometa, čije će crveno dugme biti u Moskvi, kaže Nenad Čanak

Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), danas je ruskog predsjednika Vladimira Putina okarakterizirao kao "policijskog siledžiju s nuklearnom bombom".

Kaže kako će princip po kojem NATO ne želi braniti Ukrajinu jer je riječ o državi koja nije članica ovog vojnog saveza dovesti do katastrofalnih posljedica, koje su uvelike u tijeku.

- Što se još treba dogoditi pa da shvatimo da je Putin policijski siledžija s nuklearnom bombom? Chamberlainovski pristup da Ukrajina nije u NATO-u pa da je ne treba vojno braniti dovest će do trećeg svjetskog rata, koji je u stvari već u tijeku, rekao je Čanak.

Čanak je za EU i SAD kazao kako snose odgovornost jer su bili previše "uljuljkani" mišljenjem kako u Europi ne može izbiti rat. 

Također, smatra kako Europe ne može biti bez solidarnosti, ali da ta solidarnost nije isključivo davanje "krova nad glavom ukrajinskim izbjeglicama".

Govoreći o ruskom utjecaju u Srbiji, Čanak kaže kako tamo mora biti ukinuta “ruska obavještajna mreža, od Mlađana Đorđevića do Nenada Popovića”.

- Poslije svakih izbora se postavlja pitanje tko će u novoj vladi Srbije biti ruski čovjek, osim Ivice Dačića, koji je ‘konstanta’ i ‘vokalno-instrumentalno krilo’ u ruskim službama, kaže Čanak.

Poručuje kako je pitanje vremena kada će u Srbiji biti montirane rakete dugog i srednjeg dometa, zbog čega bi ova zemlja ponovo mogla postati legitimna vojna meta NATO-a.

- Sada je samo pitanje vremena kada će ovdje biti montirane rakete srednjeg i dugog dometa, čije će crveno dugme biti u Moskvi. Onda ćemo opet biti legitimna vojna meta NATO-a, smatra Čanak.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:38