StoryEditor
ministar

Čampara: OSA se nije oglašavala o vještačenju nakon Tegeltijinog snimka

Piše Desk  /  20.09.2021., 22:08h
O snimljenom razgovoru između generalnog direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića i glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić, rekao je da je to zastrašujuće.

Federalni ministar unutrarnjih poslova Aljoša Čampara reagirao je prije nekoliko dana na izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koje je iznio u intervjuu za N1. Gostujući danas na N1, kazao je da je kap koja je prelila čašu bila to što je Izetbegović rekao da "dvojac braća Čampara prave probleme u BiH".

“Kad dođete u situaciju, kad kap prelije času i kad vam počnu spominjati obitelj, iznositi neistinu, dužan sam bio da mu odgovorim, ali na bazi činjenica i argumenata. Dovodio je mog brata u jedan negativan kontekst, i mene isto. To je javnosti poznato i ne bih se vraćao na tu temu i svaki put ću odgovoriti tko želi ukaljati moj obraz”, kazao je Čampara.

Spinovanje

“Ne pravim problem, niti moj brat. Radimo čestito svoje poslove. Koristio je ružan način da pokuša mog brata dovesti u vezu s neradom Tužiteljstva. Umjesto da pohvali takvog tužitelja. Na vrlo ružan način je pokušao spinovati”, rekao je, dodajući:

“Nikada nisam na ovakav način prozivao, niti bih to dozvolio da prozivam njegove sestre, čak štaviše vrlo ih cijenim i poštujem”.

Je li vam ikad itko prijetio?

“Ovo je crtanje mete na čelo obitelji Čampara, dovodeći ih u ovakav ružan kontekst. Izetbegovića ću tužiti za ove stvari, a on će biti dužan ovo dokazati na sudu”, odgovorio je.

Kazao je i da u SDA ima časnih ljudi, s kojima se i danas čuje.

“Ideja SDA je ideja jedne državotvorne stranke i ja tu apsolutno nemam neku primjedbu, ali ljudi koji vode stranku oni odlučuju gdje se ona kreće i tu je problem”, naveo je.

Moralni čin

O snimljenom razgovoru između generalnog direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića i glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić, rekao je da je to zastrašujuće.

“To je jedan vid potpunog beščašća. Gdje su se našli ljudi, kakve su poruke odaslane, na koji način komuniciraju, kakav je vokabular… imate situaciju kako šef Obavještajne službe govori kako je tukao Avdu Avdića, nabijao ga nogom, pa ga ganjao po ulici, pa mu se ovaj kasnije ulizivao. Tisuču je tu drugih stvari, od spominjanja da je plaćano s nekakvim crnim parama, do nacionalnosti, on sebe naziva šar planincem, a one mu odgovaraju da je pit pull”, rekao je.

Istaknuo je i da nije bitno tko je koga ovdje snimao, neka se sprovede istraga.

“Milan Tegeltija je dao ostavku nakon snimka. Ne znam da se OSA tada oglašavala da treba vršiti vještačenje, a sad kad je zaigrala mečka ispred njihovih vrata, onda je problem”, kazao je.

Komentirajući to što su se ministri Vlade KS cijepili preko reda, rekao je da bi trebali podnijeti ostavke, jer je to moralni čin, ali i da će snositi konsekvence i politike i druge.

“Nije mi jasno da nitko od njih nije imao dovoljno politike mudrosti da kaže: je li ovo uredu? Ne branim nikoga, svaki ministar koji je radio na takav način da mu dolaze u kured da ga cijepe, to je za mene užas”, rekao je Čampara.

Dnevnik.ba

03. prosinac 2022 23:04