Article_Top_970x250

Čampara: Šef ureda Bakira Izetbegovića u vrijeme kampanje dostavljao informacije Konakoviću

tvrdi da ima dokaze

Čampara: Šef ureda Bakira Izetbegovića u vrijeme kampanje dostavljao informacije Konakoviću

svibnja 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Armin Durgut/Pixsell

Član Predsjedništva SDA i federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara iznio je podatak da je šef ureda Bakira Izetbegovića Elvis Kondžić za vrijeme predizborne kampanje 2018. odavao informacije predsjedniku Naroda i pravde Elmedinu Konakoviću.

U intervjuu za Dnevni list on je poručio da će dokaze iznijeti članovima Predsjedništva SDA.

Na komentar da se spominjalo da prelazi u NiP, ali da ima "nedovršenog" posla u SDA, odgovorio je opširno kazavši da se radi o loše kanaliziranom spinu.

"U prilog ovome o čemu govorim je i apsurd da odnose s javnošću i odnose s medijima SDA vodi jedan Zoran Blagojević, odnedavno član SDA, koji još drži profilnu fotografiju ispred banera SDP-a, jer je očito da 'prva ljubav nema zaborava', a sada, nekim čudom, savjetuje premijera Fadila Novalića i Vladu ŽS. Ili novopečeni povjesničar i moralist, trenutni šef ureda Bakira Izetbegovića u Domu naroda PSBiH Elvis Kondžić, koji je u izbornoj kampanji 2018. godine iz Centrale SDA izvlačio povjerljive dokumente, materijale i analize i dostavljao ih predsjedniku NiP-a Elmedinu Konakoviću. Jedine reference ovog dvojca su njihova bezuvjetna poslušnost političarima koji su u datom trenutku na vlasti i činjenica da ne smiju imati svoj stav ni o čemu. O tome kako je Zoran Blagojević svojim 'medijskim' savjetima uništio SDP, manje-više svi znamo, a o tome kako je Elvis Kondžić izdao SDA u vrijeme kampanje namjeravam ovih dana informirati Predsjedništvo SDA, uz jasne dokaze korespondencije, obećanja i podrške koju je, kao član SDA, davao Elmedinu Konakoviću i NiP-u. Takva korespondencija je uvijek počinjala, citiram: 'Allah te pomogao'; a završavala, citiram: 'Ali vidi ovo, samo nemoj molim te reći da dolazi od mene'", kazao je Čampara.

Dodao je da su to pojedinci na koje je, između ostalih, mislio kada je kazao da "u SDA ima još nedovršenog posla".

"Naravno, osnovno na što sam aludirao je najveća političko-koruptivna afera ‘Asim’, priča koja tek treba dobiti svoj epilog ako SDA želi zadržati, odnosno vratiti povjerenje svojih glasača. Mnogo je nedovršenog posla i na jačanju države Bosne i Hercegovine, euroatlantskim integracijama i poboljšanju života građana te obveznim promjenama stranačke-kadrovske politike", kazao je član Predsjedništva SDA Aljoša Čampara za Dnevni list.

Dnevnik.ba