StoryEditor

Čampara: Pokrenite moju smjenu, ali prestanite trgovati pozicijama

Piše D  /  25.02.2021., 10:02h

"Pozivam SDA da konačno prestane trgovati pozicijama. Oni ponovno danima agresivno i manipulativno pokušavaju u javnom prostoru opravdati svoju tajnu trgovinu pozicijom FUP-a. Od svih načina da vodite svoju politiku izabrali ste najgori mogući. Krenuli ste od općina, preko županija, pa evo u svojim trgovinama došli i do Federacije", rekao je.

Tvrdi da SDA iza zatvorenih vrata HDZ-u nudi poziciju direktora FUP-a u zamjenu za njegovu smjenu.

"Prihvaćam i razumijem vašu silnu želju da me smijenite, no ne znam zašto trgujete time, kada za tim nema potrebe. Pokrenite moju smjenu. Procedura je vrlo jednostavna, pogotovo ako imamo u vidu dvodesetljetnu ljubav koja vlada između SDA i HDZ-a. Premijer (SDA) pokrene proceduru smjene, predsjednik FBiH (HDZ) je prihvati i vaš problem je riješen. Ovako pokazujete kronično odsustvo elementarnog poznavanja zakonskih procedura i načina na koji funkcionira FBiH", rekao je.

Svoj komentar je dao i na nedavni sastanak lidera SDA i HDZ-a.

"Najiskrenije se nadam i da će dogovor s posljednjeg sastanka SDA i HDZ-a o tome da ćemo za mjesec imati novu federalnu vladu, a za dva riješena sva kadrovska pitanja, biti ispoštovan i da neće doživjeti sudbinu brojnih prethodnih dogovora. Pozivam ministre iz SDA da ako u dva mjeseca ne bude realiziran dogovor i najave koje smo dobili od HDZ-a i SDA, svi zajedno glasamo protiv liste Nezavisnog odbora i omogućimo raspisivanje novog natječaja, ako do tada ne imenujete novog ministra unutarnjih poslova, a pozivam medije i javnost da zajedno pratimo realizaciju danih obećanja", kazao je.

Na kraju im je poručio: "Zadržite mrvu dostojanstva koja vam je ostala i prestanite se u javnosti predstavljati kao jedini zaštitnici bošnjačkih interesa. Zadržite i mrvu dosljednosti u priči o vladavini prava i vladavini zakona. Vi morate konačno naučiti da se zakon mora poštovati i da nema nitko iznad toga. Ja ću ga poštovati".

Čampara poziva SDA da pokaže "da se može biti i transparentan i iskren, da se mogu ispoštovati zakonom propisane procedure i istovremeno zauzeti i stav o direktoru FUP-a na način da se zaštite interesi bošnjačkog naroda".

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:26