StoryEditor

Čampara: OSA radi za interese SDA, Mehmedagić sudjeluje u kadrovskoj politici stranke

Piše D  /  22.01.2021., 12:01h

Aljoša Čampara, ministar unutarnjih poslova FBiH, rekao je jutros u nastavku suđenja Osmanu Mehmedagiću, direktoru OSA-e, i Muhamedu Pekiću, zaposleniku ove agencije, da je Obavještajna služba BiH privatizirana i da radi za interese SDA.

Čampara, svjedok Tužiteljstva BiH u predmetu u kojem se Mehmedagiću sudi za zlouporabu položaja kazao  je „da nije normalno da direktor OSA-e sudjeluje u kadrovskoj politici SDA“, ukazavši na veze optuženog s rukovodstvom ove stranke.

Čampara je u Sudu potvrdio da ga je njegova savjetnica Mirela Bubalo upoznala s informacijom da su joj dva zaposlenika OSA-e predali anonimne kaznene prijave protiv direktora Mehmedagića.

Bivši član SDA je po izlasku iz zgrade suda kazao kako je svjedočenje trajalo 45 minuta te da je, kako kaže, potvrdio stvari za koje i "danas mislim da je OSA prešla u ruke pojedinaca, koji se ne bave državom već progonom i borbom protiv neistomišljenika".

"To sam ja osjetio na svojoj koži, a mogu reći da se nakon ovoga sigurno neće događati da netko nezakonito iskorištava svoju poziciju, izuzima snimke... Poruka je da mi živimo u demokratskom društvu gdje svatko ima pravo podnijeti prijavu protiv bilo koga. I protiv mene se podnose prijave, i neka se podnose prijave, postoje institucije koje trebaju to ispitati", kazao je.

Za tvrdnje kako su ovakvi procesi udar na državu Čampara kaže da je nonsens.

"Pogledajte što se događa s Trumpom, bio je predsjednik SAD-a. Nije OSA nikakva posebna institucija u odnosu na zakon, ni na ustav ove zemlje", kazao je Čampara te pozvao sve službenike OSA-e da podnose prijave, a za one koji se boje on bi to uradio.

Ako netko misli da je ovo neki jednostranački ili feudalni sustav, neće mu to proći, nastavio je te dodao kako oni koji nemaju validne diplome ne mogu obnašati funkcije bez obzira kojem narodu pripadaju.

"Nema nedodirljivih, ako imamo nedodirljivih onda smo mi neka plemenska zajednica. Ovo je strava ako ostanemo u ovakvoj državi, a ja ipak vjerujem u pravni sustav. Čim se događa da imamo suđenje siguran sam da se praćenje i sotonizacije neće ponoviti. Ovakve stvari se nisu događale u vrijeme Rankovića", kazao je on.

Podsjećamo, Osman Mehmedagić kao direktor OSA-e i Muhamed Pekić kao rukovoditeilj Odsjeka za cyber sigurnost optuženi su za neovlašteno dobivanje informacija o pošiljatelju anonimne prijave protiv Mehmedagića.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:14