Article_Top_970x250

Čampara i Katica: Ubrzo informacije o ubojstvu sarajevskih policajaca

žs

Čampara i Katica: Ubrzo informacije o ubojstvu sarajevskih policajaca

velj 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: MUP ŽS

Županijsko tužiteljstvo Županije Sarajevo uskoro bi moglo izaći u javnost s novim detaljima u vezi sa slučajem ubojstva sarajevskih policajaca, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrdili su za N1 federalni i županijski ministri unutarnjih poslova, Aljoša Čampara i Admir Katica.

Oba ministra su u programu N1 iznijeli slične informacije kako bi županijsko tužiteljstvo "ubrzo" trebalo iznijeti nove detalje u vezi s istragom, prenosi N1.

Čampara je jučer kazao kako vjeruje da je istraga u "završnoj fazi".

"Mislim da je u završnoj fazi i trebao bi ubrzo slučaj doći do kraja. Sumnjiče se oni ljudi koji se nalaze još uvijek u pritvoru. Nemojte misliti da su ubojice naših policajaca obični džeparoši. Oni su kriminalci visokog ranga i svjesni su sankcija i posljedica koje će nastupiti, koliko će biti osuđeni za ovakav gnusni čin, i zato se oni dobro brane - brane se šutnjom. Neće da progovore u pritvoru već drugi, treći mjesec", kazao je za N1 ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine.

Nešto slično kazao je danas i Admir Katica.

"Županijsko tužiteljstvo vodi istragu u predmetu ubojstva policajaca i imam informacije da će uskoro izaći u javnost s nekim informacijama", otkrio je županijski ministar unutarnjih poslova.

Inače, Županijski sud Sarajevo prošlog mjeseca produžio je pritvor Srećku Trifkoviću, koji se dovodi u vezu s ubojstvom policajaca Šehovića i Vujinovića, te kaznenim djelom teške krađe. Pritvor osumnjičenom Trifkoviću je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Drugom uhićenom u ovom predmetu Milošu Obradovu uskoro ističe pritvor.

Adis Šehović i Davor Vujinović, pripadnici MUP-a ŽS, ubijeni su 26. listopada u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Šehović je podlegao na mjestu događaja, dok je uslijed zadobivenih povreda, Vujinović preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Dnevnik.ba