Article_Top_970x250

Čampara: DF će dobiti ministarstvo

obećanje

Čampara: DF će dobiti ministarstvo

tra 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara, izjavio je danas za N1 da će Demokratska fronta (DF) u novom sazivu Vijeća ministara BiH dobiti jedno ministarstvo.

On nije govorio o kojem konkretno ministarstvu se radi, ali je rekao da SDA i DF imaju potpisan sporazum i da će DF dobiti ministarstvo.

Čampara je naveo da postoji sporazum delegacija SDA i DF o zajedničkoj suradnji na svim nivoima.

– Postoji taj sporazum, neupitan je i on će se realizirati. Stojimo na tom stanovištu, DF je naš partner i nama je drago zbog toga. Konkretno će se realizirati kroz parlamentarnu većinu i kroz Vijeće ministara. Mi imamo potpisan sporazum s bivšim zastupnicima Nezavisnog bloka. Predsjednik Izetbegović je pozvao i druge stranke, samim tim i SBB da se priključe jednom patriotskom bloku koji će biti zajedno i koji će sudjelovati u vlasti i koji će na neki način pokušati suprotstaviti se ovim nekim nasrtajima na državu Bosnu i Hercegovinu – rekao je Čampara za N1.

Govoreći o aktivaciji MAP-a kao uvjetu za formiranje novog saziva Vijeća ministara, Čampara je rekao da SDA samo traži da se provede ono što je propisano zakonima.

– Naš prioritet je aktivacija MAP-a. Tražimo da se izvrši aktivacija i da se provede ono što je propisano Ustavom i zakonima. Tražimo da se provede ono što je potpisano – poručio je.

Nakon pregovora o formiranju Vijeća ministara, slijede pregovori o novom sazivu Vlade Federacije.

– SDA će pristati samo na ono što znači da moramo provesti presude Ustavnog suda i Suda u Strasbourgu. Nema nikakvog nametanja i rješenja koja odgovaraju jednoj stanci. SDA neće pristati na to. Ovo je zemlja svih njenih građana i naroda. Tako se trebamo ponašati, tako su i građani ove zemlje glasali. Što se tiče Vlade FBiH, tu je malo kompliiranije– kazao je Čampara za N1.

Dnevnik.ba