Article_Top_970x250

Čak 80 privatnih brodica traži nestalog pilota kanadera, još uvijek nema sreće

potraga bez rezultata

Čak 80 privatnih brodica traži nestalog pilota kanadera, još uvijek nema sreće

stu 05, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Potraga se nastavlja, a o prekidu će se razmišljati tek u slučaju da se pogoršaju vremenski uvjeti, izjavio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Šesti dan potrage za nestalim 45-godišnjim muškarcem, koji je 30. listopada ispalio hitac te pao sa starog Masleničkog mosta, u nedjelju je okupio 80 privatnih brodica.

Obuhvaćeno je područje od Novigradskog mora i Novskoga ždrila do Paškoga mosta i Karlobaga. Dio oko Paškoga mosta pretražuju ribari s Paga i policija, a pilatus i helikopter nadlijetali su područje oko Karlobaga, rekao je Žodan.


U prvih pet sati, potraga je, nažalost, bila bezuspješna. Međutim, kako je dodao, neće se prekidati osim zbog loših vremenskih uvjeta, a oni su zasad dobri iako je riječ o zahtjevnom terenu s jakim morskim strujama.

Prema planu potrage, određeno je osam polaznih točaka, s mjesne rive u Ražancu, Starigradu, Vinjercu, Maslenici, Rovanjskoj, Posedarju, i Novigradu.

Na svakoj rivi brodice su dočekali policajci koji koordiniraju pretragu. Za područje otoka Paga pretragu koordinira Policijska postaja Pag, a polazne točke bile su u Povljani, Vlašićima i Miškovićima. (Hina)

Dnevnik.ba

Tagovi: