Article_Top_970x250

Čak 20 parlamentaraca u BiH su milijunaši, najbogatiji je ''težak'' skoro 60 milijuna KM

bh. Jetset

Čak 20 parlamentaraca u BiH su milijunaši, najbogatiji je ''težak'' skoro 60 milijuna KM

stu 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Najveći broj parlamentaraca koji imaju imovinu vredniju od milijun KM trenutno obnaša dužnost zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Točno dvadeset funkcionera u Parlamentarnoj skupštini BiH, Parlamentu Federacije BiH i Narodnoj skupštini RS-a posjeduje u svom vlasništvu imovinu koja se procjenjuje na milijun KM i više.

Najveći broj parlamentaraca koji imaju imovinu vredniju od milijun KM trenutno obnaša dužnost zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Među njima je i zastupnik PDA Azmir Husić čija imovina se procjenjuje na nevjerojatnih 59 milijuna i 990 tisuća KM. Husić je ujedno i najbogatiji bosanskohercegovački političar.

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Suad Kaknjo posjeduje imovinu vrijednosti 11 milijuna i 52 tisuće KM, samostalni zastupnik Elmedin Voloder imovinu u vrijednosti 8 milijuna i 700 tisuća KM, a samostalni zastupnik Eldin Vrače imovinu u vrijednosti 7 milijuna i 990 tisuća KM.

Nešto manje "teški" su federalni zastupnici Mujo Hasić iz SDP-a (5 milijuna i 642 tisuća KM), nezavisni zastupnik i bivši SDP-ovac Mile Atlagić (4 milijuna i 770 tisuća KM) i Hamdija Abdić iz SDA (2 milijuna i 10 tisuća KM). Imovinu vredniju od milijun KM imaju i dva delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH i to Senad Ahmetović iz SBB-a (milijun i 55 tisuća KM) i delegat A-SDA Ramo Isak (milijun i 7 tisuća KM), prenosi abcportal.info

U Vijeću naroda RS-a nijedan izaslanik nema imovinu čija vrijednost premašuje milijun KM. Situacija je drugačija u Narodnoj skupštini RS-a pa tako Milan Radović iz DNS-a posjeduje imovinu vrijednu 10 milijuna i 693 tisuća KM, Miladin Stanić iz SDS-a imovinu vrijednu 6 milijuna i 650 tisuća KM, a Perica Bundalo iz PDP-a imovinu vrijednu 3 milijuna i 63 tisuće KM.
 
Na listi entitetskih zastupnika čija imovina ne prelazi vrijednost od dva milijuna KM nalaze se Željko Babić iz SDS-a (milijun i 408 tisuća KM), Gordana Tešanović iz SNSD-a (milijun i 124 tisuće KM) i Vlado Đajić iz SNSD-a (milijun i 10 tisuća KM).

Među državnim zakonodavcima, prema podacima koje su unijeli u svoje imovinske kartone, a koje je jučer objavilo Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH, ukupno je pet zastupnika i izaslanika s prijavljenom imovinom u vrijednosti višoj od milijun KM.

Tako je u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH "najteži" Vojin Mitrović iz SNSD-a (4 milijuna i 100 tisuća KM), a slijede ga zastupnik u Klubu DF-a i bivši SDP-ovac Enver Bijedić (milijun i 410 tisuća KM) te aktualna SDP-ova zastupnica Nada Mladina (milijun i 47 tisuća KM).

U Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koji ima 15 članova, najviše imovine imaju delegat i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić (4 milijuna i 922 tisuće KM) i izaslanik SNSD-a Nikola Špirić (milijun i 100 tisuća KM).

Kompletne podatke o imovini bosanskohercegovačkih parlamentaraca možete pogledati ovdje.

Dnevnik.ba

Tagovi: