StoryEditor

Čak 19 igrača napušta Poljud, Hajduk II će se ugasiti

Piše D  /  17.04.2021., 01:04h

Nešto iza 11 sati na Poljudu je počela glavna skupština Hajduka. Skupština se iz epidemioloških razloga odvijala istovremeno u dvije prostorije, kino dvorani i novinarskom salonu. No, najbitnije se već potvrdilo - Hajduk će zbog prevelikih financijskih izdataka ukinuti drugu momčad, Hajduk II!

 Prije pet dana smo zatražili ukidanje Hajduka II. Troškovi su godišnje 10,9 milijuna kuna. Tu su i plaće, putovanja... Dio troškova zbog ugovora ćemo imati i do ljeta sljedeće godine. Iza te odluke je stajala analiza Akademije.

Trenutno je 41 igrač u kadru Hajduka II. Po izvještaju šefa Akademije pet igrača bi se na ljeto trebalo priključiti seniorima. Za 17 igrača planiramo posudbu u prvu i drugu ligu, da vidimo jesu li za Hajduk koji se bore za naslove.

Za peto mjesto su svi, ali za Hajduk koji se bori za naslove su trenutno tu samo njih pet da budu u konkurenciji. Njih 17 će ići na posudbe, a s 19 igrača ćemo ići na raskid ugovora. Možda u svoj toj selekciji najviše trpi trener Hajduka II Goran Sablić.

Ušli su igrači u komotnu zonu, dobro im je, možda i od tih 17 ili 19 bude dobrih igrača, pogriješit ćemo sigurno, ali onda kada izađu iz ovog ugodnog okruženja. Želimo klubovima partnerima dati pet-šest igrača, za klubove prve lige tražili bismo klub partner u okruženju, već smo u razgovorima - rekao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

Jakobušić je, tako, potvrdio da će Hajduk uspostaviti bitnije veze s nekoliko klubova kojima će slati igrače na posudbu, kako bi se profilirali pa konkurirali za nastupe u prvoj momčadi.

Najavio je predsjednik Hajduka i pokretanje Hajduk TV-a, prve klupske televizije, prenosit će se i utakmice kadeta, pionira, juniora, s ekskluzivnim sadržajima uz nadoplatu.

- Što se kampa tiče čekamo da MORH prebaci zemljište na Grad Trogir. Nadam se da ćemo do osmog mjeseca imati sve potpisano i započet arhitektonski natječaj. To nam je važno da bismo se mogli prijaviti financiranje iz fondova EU u periodu od 2021. do 2027., a to ne možemo bez dokumentacije.

Novi travnjak se treba postavljati od 24. svibnja, a završetak radova je 12. srpnja.

- Nakon završetka prvenstva će početi radovi, imat ćemo hibrid najnovije generacije. Mi ćemo sufinancirati dio pripremnih radova - rekao je Jakobušić.

Hajduk je godinu završio u velikom minusu.

- Prošla 2020. godina je nažalost bila takva kakva jest. Završili smo je sa skoro 22 milijuna kuna gubitka. Izgleda loše, pogotovo kada je usporedimo s 2019. godinom kada smo imali pet milijuna kuna dobiti. Međutim, u 2020. godini je bilo 32 milijuna kuna transfera, u 2019. je bilo 101 milijun kuna - rekao je član uprave Ivan Matana pa dodao:

- Prihodi od ulaznica su bili manji 5,5 milijuna kuna, komercijalni prihodi manji 3,7 milijuna kuna. Sponzorstva i oglašavanje porasli su četiri milijuna kuna. Uglavnom, u poslovnim prihodima bez transfera bilo smo bolji devet milijuna kuna nego u prethodnoj godini. Igračima su bile smanjene plaće za 20 posto i djelatnicima. Nismo imali transfera kao godinu prije, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:31