StoryEditor

Čačić pokušao objasniti zašto se beljio iza leđa Blaženke Divjak

Piše D  /  24.05.2020., 07:05h

Čačić je, piše Telegram, na Facebooku napisao kako bi se ‘želio ispričati zbog neprimjerene reakcije i gestikulacije‘, priliko jučerašnje izjave ministrice Blaženke Divjak da se djeca od 1. do 4. razreda u ponedjeljak, 25. svibnja, trebaju vratiti na nastavu u školama. Tvrdi, međutim, da njegova reakcija nije imala nikakve veze s ministričinim istupom.

Pred kamerama se beljio jer su mu, kako je pojasnio, njegovi suradnici došli reći da je Plenković već krenuo prema mjestu događaja i da nije čekao njega kao domaćina, pa njegovi ljudi nisu znali što da rade. ‘To mahanje i jezik nemaju veze s onim što je ministrica govorila. Pričala je, i ja nisam znao da li ostati s njom, ili ići za Plenkovićem‘, pravda se Čačić.

Priznaje, doduše, kako se smijao i kolutao očima kad je ministrica rekla da osnivači škola, odnosno županije, nisu spremne za prijevoz učenika. Zbog toga se, kaže, ne ispričava. ‘Kad bi to bilo nepristojno – što pišem po dlanu i smijem se, dajte, što bi onda sve moglo biti nepristojno‘, kaže Čačić.

Želio bih se ispričati zbog neprimjerene reakcije i gestikulacije nakon jučerašnjeg službenog otvaranja radova na...

Objavljuje Radimir ČačićSubota, 23. svibnja 2020.

O tome što je to tako opširno ispisivao po ruci iza leđa ministrice, kaže kako je zapisivao ‘što je Divjak pogrešno govorila‘.

‘Apsolutno nevjerojatna izjava! Svaki dan me zovu prijevoznici, mole da počnu voziti, spremni su osigurati sve epidemiološke mjere. Pa 40 posto njihovog prihoda nosi prijevoz učenika, a i ostatak posla im je značajno pao. Reći da osnivači županije nisu spremni je van svemira pameti‘, kaže Čačić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:47