StoryEditor

Butković: Žalba na natječaj za pristupne ceste neće usporiti gradnju Pelješkog mosta

Piše D  /  14.02.2019., 11:02h

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave jučer je zaprimila žalbu varaždinske tvrtke Colas na izgradnja stonske obilaznice (DC414), poddionice Sparagovići/Zaradeže-Prapratno i Prapratno-Doli.

"To je po zakonu, tako je bilo i kod prve faze gradnje mosta. Bilo je žalbi, to je tako i ne možemo to izbjeći", kazao je Butković.

No, poručuje kako "to neće usporiti gradnju".

"Hrvatske ceste moraju što prije odgovoriti na tu žalbu, a Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave mora takve slučajeve rješavati promptno, jer se radi o europskim projektima", rekao je Butković odgovarajući na pitanja novinara uoči sjednice Vlade.

Ponovio je kako žalbe nisu ništa neuobičajeno i ništa što se već nije dogodilo.

"Da smo sretni s tim nismo, jer je danas trebalo predati ponudu za treću i četvrtu fazu", rekao je, ali i poručio kako to neće usporiti gradnju.

Ministar prometa smatra i kako će biti lakše pronaći strateškog partnera za Croatia Airlines, nakon što je u utorak u toj kompaniji potpisan kolektivni ugovor.

"Naravno da će biti. Da je bilo razumijevanja, volje i htijenja prošle godine da se to napravi tvrtka bi poslovala još i bolje", kazao je.

Dodao je i kako je sve ono što se događalo u 2018. godini naštetilo dosta tvrtki. "I tada i danas, uvijek pozivam na razgovor. Sad smo potpisali taj kolektivni ugovor i to je jedan od preduvjeta da se situacija unutar sam tvrtke stabilizira", rekao je Butković.

Naime, u ljeto prošle godine neki su sindikati Croatia Airlinesa bili najavljivali štrajk, ali do štrajka ipak nije došlo jer je početkom kolovoza zagrebački Županijski sud zabranio štrajk u toj kompaniji, a krajem kolovoza presudu Županijskog suda potvrdio je i Vrhovni sud.

Iz Croatia Airlinesa su u financijskom izvješću za prvih devet mjeseci prošle godine bili naveli da su se najave štrajka izvarno odrazile i na poslovne rezultate tvrtke "kroz smanjenje obujma očekivanog prometa, a samim time i financijskih učinaka".

U utorak, 12. veljače ove godine Croatia Airlines i dva reprezentativna sindikata objavili su da su potpisali novi kolektivni ugovor. Ugovor je sklopljen nakon više od dvije godine kolektivnih pregovora između Croatia Airlinesa i njezina dva reprezentativna sindikata koji predstavljaju sve grupe radnika i to na razdoblje od pet godina, za razliku od prijašnjih koji su potpisivani na najviše dvije godine, naveli su u priopćenju uprava i sindikati.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:01