StoryEditor

Buran život lažne medicinske sestre: Divila se Jusupu pa mu uništila auto

Piše D  /  06.12.2019., 02:12h

Svi se sjećaju priče o doktoru Goranu Jusupu iz Obrovca i njegove ‘medicinske sestre‘ i ‘zaručnice‘ Veronike Pecolaj (26) čije je tijelo u četvrtak navečer policija pronašla u kući

Podsjetimo, policijski službenici iz Obrovca dojavu su dobili oko 23 sata u četvrtak. Zatekli su tijelo žene, nakon njih stigla je i Hitna pomoć koja je mogla samo ustanoviti smrt. Prema prvim informacijama, na tijelu nije bilo znakova nasilja.

Slučaj dr. Gorana Jusupa i Veronike Pecolaj prva je objavila Nova TV u emisiji ‘Provjereno‘. Nakon toga je sve više medija počelo pisati o ovom slučaju iz Obrovca, a resorno ministarstvo tek je kasnije reagiralo.

Bila je optužena za lažno predstavljanje 

Pecolaj je naknadno bila optužena za lažno predstavljanje i neovlašteno nošenje znakovlja službene osobe. Ponuđena joj je mogućnost odlaska na liječenje, a neko vrijeme bila je zadržana na psihijatrijskom odjelu zadarske opće bolnice.

HZZO je obrovačkom liječniku opće medicine otkazao ugovor nakon što su u javnost izašle šokantne snimke iz njegove neuredne ordinacije u kojoj je Veroniku Pecolaj predstavljao kao medicinsku sestru i zaručnicu.

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Napustilo ga je oko 900 pacijenata, a kasnije se ustanovilo kako njegova zaručnica nikad nije završila medicinsku školu. HZZO je dvaput obavio kontrolu u Jusupovoj ordinaciji. Nakon prve kontrole, u studenom 2018., utvrdili su nepravilnosti.  

Doktoru su naredili da ih ispravi, ali u ponovljenoj kontroli, u siječnju 2019., HZZO je zaključio kako to nije učinio te je pokrenuo postupak za raskid ugovora.

Veronika uništavala auto dr. Jusupa

U srpnju ove godine u Ulici hrvatskog časnika Senada Župana u Obrovcu policija je zatekla Veroniku kako iskrivljuje zadnju registracijsku pločicu na Audiju zadarskih tablica u vlasništvu dr. Jusupa. Prije toga nekoliko puta nogom je udarala u automobil. Tada je završila u hitnoj pomoći u Obrovcu nakon čega je puštena kući, piše 24sata.hr.

Policija protiv nje nije podnijela nikakvu prijavu jer se radio o djelu oštećenja tuđe stvari te bi je trebao prijaviti vlasnik automobila, odnosno dr. Jusup, no on to nije učinio.

Na Facebooku se hvalila novim poslom

Na jednom od svojih Facebook profila pohvalila se i novim poslom.

Screenshot

Pecolaj prošle godine na Facebooku tražila medicinsku sestru

Screenshot

Veronika, za koju je Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) ustvrdila kako nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad, preko svog Facebook profila tražila je medicinsku sestru koja bi radila u Obrovcu.

Napisala je kako je važno da ‘bude vrijedna i da sluša doktora‘.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:47