StoryEditor

Bura u Maksimiru: Dinamovi prvotimci odbili smanjenje plaća, klub se zahvalio ostalima

Piše D  /  25.03.2020., 02:03h

Dinamo je objavio na svojoj stranici zahvalu zaposlenicima koji su prihvatili smanjenje plaća, ali u tome nije prva momčad, pišu 24sata.hr.

Dinamovi su prvotimci odbili smanjenje plaća kao kriznu mjeru!

U utorak navečer Dinamo je odlučio uvesti krizne mjere, te svim zaposlenicima kluba koji zarađuju više od 7500 kuna mjesečno u narednih šest mjeseci uskratiti trećinu primanja.

To bi značilo da igrači koji najviše zarađuju ostaju bez 80.000 eura. No, prva se momčad nije usuglasila s tim. Barem zasad...

Pa je klub objavio priopćenje, u kojem zahvaljuje ostalim članovima kluba što su prihvatili krizne mjere.

"Uprava GNK Dinamo upućuje iskrenu zahvalu zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine.

Ova odluka koju nije bilo lako donijeti nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu.

Prije svega, odluke su donesene razmišljajući unaprijed o svim poteškoćama koje donosi gospodarska kriza sada i u narednom periodu, a koja će se odraziti i na nogomet, odnosno sportsku djelatnost. Uprava kluba ovim mjerama želi zaštititi svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenika kluba do prve momčadi, osigurati da nitko od djelatnika ne ostane bez posla u ovom teškom periodu, kao i da u aktualnoj globalnoj krizi koja je zadesila i Hrvatsku svaki djelatnik može i dalje dostojanstveno živjeti.

Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba."

U Hrvatskoj profesionalni sportaši nisu zaposlenici kluba nego imaju status samostalnog obrtnika. Što znači da si sami moraju uplaćivati doprinose, ali i da nisu obavezni prihvatiti ovakve ili slične mjere, kao što su obavezni profesionalni nogometaši u inozemstvu.

U Osijeku su, eto, igrači odmah prihvatili prijedlog kluba, u Dinamu nisu...

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:45