Article_Top_970x250

Bunjac o ´diktaturi´ u Živom zidu: ´Apsolutizam na djelu!´

nova objava

Bunjac o ´diktaturi´ u Živom zidu: ´Apsolutizam na djelu!´

lip 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Patrik Maček/Pixsell

Branimir Bunjac, živozidaš koji je danas zajedno s Pernarom istupio iz stranke, za N1 je kazao kako sada očekuje da će doći do masovnog izlaženja članova iz stranke.

Za sve krivi, kako kaže, samovolju Vladimire Palfi.

"Vladimira Palfi je blokirala osnivanje bilo koje županijske organizacije pa Skupštinu čini pet osoba - među kojima su dvije bračni par Sinčić. Skupštinu u ovom trenutku doslovno čine tri osobe - Palfi, Sinčić i Lukanić.

"Oni su donosili sve odluke bez nas, mi za odluke nismo znali", kazao je Bunjac na N1.

Upitan zašto su tek sad reagirali, kaže: "Do sada se vodilo tezom da je borba protiv HDZ-a i SDP-a najvažnija, a da su ovi problemi sekundarne naravi i da će se rješavati s vremenom." 

"Apsolutizam na djelu"

Bunjac se o svemu oglasio i na Facebooku.

"/APSOLUTIZAM NA DJELU/

Želim objasniti na koji način se provodi diktatura u Živome zidu.

Prema Statutu koji su osmislili Sinčići osobno Skupštinu stranke čini Glavni odbor (5 članova) i predsjednici županijskih organizacija (teoretski 21 član). 

Ukupno je znači moguće imati 26 članova skupštine što je samo po sebi nakaradno, osobito za stranku koja se deklarativno zalaže za direktnu demokraciju.

Gospođa Palfi je putem sebi podobnog glavnog tajnika blokirala svaki pokušaj osnivanja županijskih organizacija, što znači da skupštinu čini samo pet ljudi, članovi GO. 

Pernar i ja smo udaljeni od gotovo bilo kakvog odlučivanja, a za odluke GO smo ne rijetko saznavali iz medija. 

Kako je to moguće? 

Tako što bračni par Sinčić i Lukanić čine "kvorum" Glavnog odbora, a ujedno i "kvorum" Skupštine Živoga zida! 

Tri čovjeka, ustvari jedna žena, imaju apsolutnu vlast u stranci, a nakon izbornog potopa i propasti referenduma odlučili smo reći - dosta!", napisao je.

Dnevnik.ba