StoryEditor
sinjski gradonačelnik

Bulj zvao na masovni doček u "slobodan grad Sinj": Objavio i video dočeka. Beroš i infektolog ga napadaju

Piše desk  /  01.01.2022., 17:04h
Sinjski gradonačelnik, mostovac Miro Bulj, izazvao je prošlog tjedna burne reakcije kad je pozvao sve da dođu na veliki doček nove godine u Sinj.

"Dragi prijatelji, pozivam vas sve u slobodni Grad Sinj na spektakularni novogodišnji koncert Crvene jabuke. Ne propustite zabavu koji će trajati do ranih jutarnjih sati", napisao je prošlog tjedna Bulj na Facebooku te izazvao niz reakcija.

Naime, više dalmatinskih gradova i mjesta su zbog ubrzanog širenja koronavirusa u toj regiji otkazali masovne dočeke na otvorenom prostoru, ali ne i Miro Bulj.

Beroš: Pozivanje na masovna okupljanja u vrijeme pandemije krajnje neodgovorno 

"Koliko je meni poznato, RH je već dugo slobodna i nema okupiranih područja. Ta sloboda na koju se netko poziva je moguća sloboda širenja virusa. To bi bilo jako nezgodno u kontekstu novih varijanti virusa. Demokracija i sloboda pretpostavljaju određenu odgovornost, odgovornost za zdravlje i živote naših sugrađana. Pozivanje na masovna okupljanja u vrijeme globalne pandemije, kada se mnoge zemlje zatvaraju, je krajnje neodgovorno i ne pokazuje brigu za zdravlje i živote naših sugrađana", rekao je Beroš reagirajući na poziv sinjskog gradonačelnika.

Infektolog o Buljevom pozivu: Rezultat će biti respiratori i pogrebi

I splitski infektolog Ivo Ivić komentirao je Buljev poziv na masovni doček Nove godine u Sinju.

"Rezultat toga će na kraju biti respiratori i pogrebi. Ponašanje je jako loše svih ovih šest tjedana u kojima živimo u jednoj intenzivnog epidemiji. Lako bi moglo biti da je ovaj porast uzrokovan novim sojem virusa", rekao je Ivić.

No, Bulj se na kritike nije obazirao te je sinoć objavio snimku s masovnog dočeka Nove godine, na kojem je svirala Crvena Jabuka.

Pogledajte snimku!

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 12:53