StoryEditor
pomilovanje perkovića i mustača

Bulj zgrožen: Moja poruka je jasna - za zasluge u ratu odlikovanja, a za udbaške likvidacije i zvjerstva zaslužena kazna

Piše desk  /  16.04.2022., 07:06h
Miro Bulj, gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Mosta, oglasio se sinoć na Facebooku gdje je komentirao zahtjev nekolicine generala za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Objavu prenosimo u cijelosti.

"Zastrašujuće je na Veliki petak čitati izjave generala koji su predsjedniku RH uputili zahtjev za pomilovanjem udbaških likvidatora Perkovića i Mustača.

Smatraju da ih treba pomilovat zbog njihovih zasluga u Domovinskom ratu, a zaboravljaju da je stavljanje tih starih struktura na raspolaganje novoj demokratskoj vlasti bio jedini način da spase 'živu glavu' i sačuvaju svoje pozicije i interese.

Generali moraju shvatiti da nagrada za zasluge u ratu ne može biti pomilovanje za stravične zločine, udbaške likvidacije i zvjerstva iz vremena komunističkog režima.

Isto tako, zasluge iz Domovinskog rata ne mogu biti opravdanje za poslijeratno profiterstvo.

Zato je moja poruka jasna: za zasluge u ratu odlikovanja, za udbaške likvidacije i zvjerstva kao i za poslijeratno profiterstvo, zaslužena kazna bez pomilovanja.

To je Hrvatska za kakvu su se moji suborci borili!

Izgleda da ovaj naš narod još prolazi svoju Kalvariju i Veliki petak, još uvijek je snažan utjecaj tih starih struktura, kao i novih korumpiranih kojih se trebamo osloboditi.

Ali dolaze nove generacije i vrijeme blagog naroda.

Još uvijek je petak, ali Nedjelja dolazi!", napisao je sinoć Bulj.

Dnevnik.ba

06. veljača 2023 00:44