15.07.2021., Zagreb - Na konferenciji za medije zastupnik Miro Bulj kometirao je rad Sabora. Photo: Patrik Macek/PIXSELLPATRIK MACEK/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
sinjski gradonačelnik

Bulj smijenio članicu Upravnog vijeća vrtića u Trilju jer je zatajila presudu

Piše desk  /  30.12.2021., 18:22h
Riječ je o bivšoj zastupnici Mosta.

Miro Bulj, sinjski gradonačelnik i zastupnik Mosta, u četvrtak je smijenio predsjednicu Upravnog vijeća triljskog vrtića Bili cvitak, sugrađanku Sandru K.S., nakon što je u medijima objavljeno da je protiv nje podignuta optužnica te da je zatajila jednu presudu.

Riječ je o bivšoj zastupnici Mosta.

"Nisam ni gledao detalje. Kad sam vidio da mediji pišu da je prikrila presudu, odmah sam zatražio razrješenje s dužnosti", kazao je u četvrtak sinjski gradonačelnik, prenosi Dnevnik Nove TV.

Za što je optužena?

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti smijenjenu predsjednicu Upravnog vijeća triljskog vrtića da je u travnju u Dječjem vrtiću Trilj dostavila uvjerenje da se protiv nje pred Općinskim prekršajnim sudom u Splitu ne vodi prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i drugih prekršaja s obilježjem nasilja ili za teži prekršaj za koji je propisana kazna zatvora, iako je bila svjesna da sud nije izdao takvo uvjerenje niti ga je potpisala ovlaštena službenica.

Nedavno je protiv nje podignuta optužnica za isto djelo.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:59