StoryEditor
gradonačelnik Sinja

Bulj o optužbama Srbije o Oluji: "Moramo znati da je Vučić četnik"

Piše desk  /  05.08.2022., 12:45h

Miro Bulj, gradonačelnik Sinja, saborski zastupnik i sudionik Oluje, danas je također u Kninu. Ondje se za N1 prisjetio današnjeg dana prije 27 godina te je komentirao podjele u državnom vrhu, ali i izjave predsjednika Srbije.

"Najviše pamtim trenutak kad sam s vrleti Dinare, kad smo išli iz pravca Grahova, ugledali grad Knin, to je bio znak da smo ispunili svoju zadaću. Ja sam 5.8. išao kroz grad kao pripadnik 4. brigade", rekao je.

"Bio je presretan i nevjerojatan trenutak i ta slika mi je u očima tad kao mladom čovjeku da je Knin ispred nas. To je moj najsretniji dan u životu i to ću do kraja života pamtiti", kazao je Bulj te dodao kako je nakon Knina sa svojim suborcima nastavio put mjesta Srb.

"Razmirice državnog vrha više nego sramotne"

Komentirao je razmirice između predsjednika vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Republike Zorana Milanovića. "To je više nego sramota. Na ovaj dan kad smo mi pokazali kao branitelji, tada kao mladi ljudi, da nas zajedništvo spaja bez obzira na različitosti koje smo imali, ali zajedno za isti cilj – to je slobodna Hrvatska.

U ovome trenutku treba biti na zajedništvu, da zaustavimo iseljavanje ljudi i da zaustavimo krizu i da nađemo rješenja. Za mene je sramotno da se dijele na ovaj dan kad su im hrvatski branitelji pokazali kako se voli i brani svoja domovina", rekao je.

O porukama iz Srbije

Komentirao je i poruke iz Srbije da je Oluja etničko čišćenje. "To je velikosrpska četnička politika. Mi moramo znati da je Vučić bio četnik i da je pozivao ljude srpske nacionalnosti u Hrvatskoj da ubijaju i kolju svoje ljude. To je više nego sramotno, ali je hrvatska akcija Oluja bila osloboditeljska, sto posto ispravna i veličanstvena", kazao je Bulj.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 17:53