StoryEditor

Bugojno: SDA od potpisivanja ugovora sa stipendistima napravila predizborni skup

Piše D  /  07.11.2017., 09:11h

- U ulozi „dušobrižnika“ pojavili su se ljudi iz vrha ove stranke, općinski vijećnici i kantonalni zastupnici, na taj način iskrivljujući sliku o „zaslugama“, koje su oni tobože pokazali prema studentima – navode u priopćenju za javnost iz Općinske organizacije (OO) SBB-a Bugojno.

Napominju kako su glas za dodjelu stipendija dali klubovi vijećnika svih stranaka koje čine OV, prenosi Dnevni avaz.

Jedan od razočaranih bugojanskih studenata ocijenio je ovaj događaj kao klasični predizborni skup SDA Bugojno, a ceremoniju potpisivanja ugovora sa studentima u režiji općinskog načelnika Hasana Ajkunića zakašnjelom.

- Čak šest članova te stranke došlo je da nam kažu kako ništa ne bi bilo od stipendija da nije SDA i da budemo uz SDA ako hoćemo sutra raditi te da jasno i glasno zahvaljujemo samo načelniku Ajkuniću, kao da nam on daje iz svog džepa. Jadni mi, i zato čim završim studij, putovnicu u ruke i bježati ako pobijede na izborima – poručio je ovaj mladi čovjek.

SBB: Konkretno djelovanje umjesto pompoznih promocija

- Za pompoznu sliku u režiji SDA kakva je poslana u javnost s ovog događaja nema mjesta, jer su na pitanju isplate stipendija, bolje reći ne isplate, kao i za neke druge obveze za koje postoje odluke OV, pali svi, od vijećnika, preko općinske administracije do načelnika općine. SBB nikada neće pristati, niti sudjelovati u ovakvom načinu političke promocije. Prednost će uvijek dati konkretnom djelovanju s ciljem stvaranja boljih uvjeta za život običnih građana i zaštitu njihovih interesa - poručili su iz OO SBB-a Bugojno.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 11:43