Article_Top_970x250

Bugojanski lovci u aktivnostima sprječavanja krivolova

sbž

Bugojanski lovci u aktivnostima sprječavanja krivolova

ožu 25, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Iz Lovačkog društva „Koprivnica“ Bugojno uputili su poziv građanima da prijave policiji i inspekciji sve one koji, u svrhu krivolova, koriste posebnu i zakonom zabranjenu opremu za noćno promatranje.

 - Postoje saznanja o korištenju uređaja koji omogućavaju vidljivost u noćnim satima, i neograničenu manipulaciju nad divljači, odnosno krivolov - kazao je predsjednik ovog društva  Mustafa Bašić, prenosi Fena.

Dodaje da uporaba spomenute opreme dovodi do istrebljenja krupne divljači, medvjeda, vuka, divlje svinje, srne. Podsjeća, također, da je trenutno na snazi lovostaj zbog reprodukcije divljači tijekom koje je, uobičajeno, potreban mir u lovištu i pojačan rad čuvarske i lovočuvarske službe.

 -Krivolov, općenito, predstavlja veliki problem pri pokušaju da se na ovim prostorima očuva prirodni bioraznolikost i uredi oblast lovstva, koja bi mogla biti važan segment u  budućem razvoju lokalne zajednice - naglasio je. Zbog toga će predstavnici LD „Koprivnica“ i Županijske uprave za šumarstvo, uz asistenciju policije, poduzeti sve raspoložive mjere kako bi neželjene pojave prevenirali i potpuno zaustavili.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250