Article_Top_970x250

Bugojanski katolici proslavljaju Uskrs

NAJVEĆI KRŠĆANSKI BLAGDAN

Bugojanski katolici proslavljaju Uskrs

tra 01, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Svetom misom u crkvi sv. Ante Padovanskog, kojoj je prisustvovao veliki broj vjernika, najveći blagdan u kršćanskoj tradiciji, Uskrs, dočekan je i na području bugojanske župe.

- Radujemo se Uskrsu, jer na ovaj dan slavimo uskrsnuće Isusa Krista i najvažniju svetkovinu koja uvijek simbolizira novi život i šalje ljudima poruke mira i ljubavi - kazao je fra Zoran Tadić, bugojanski župnik.

Svete mise bit će danas održane u Bristovima i Drvetinama, kao i u Donjem Vakufu, a tradicionalni Uskrsni prijem je u ponedjeljak u 12.00 sati u dvorani Župnog ureda Sv. Ante.

Planirana je, također, manifestacija „Uskrs i uskrsne igre Bugojno 2018“, koja će početi sat ranije u crkvenom dvorištu.

Događaj organizira Mladež HDZ-a, a u programu će, osim djece iz igraonice “Framice”, sudjelovati članovi HKD “Kandija” i učenici Prve osnovne škole Jaklić.

Cilj manifestacije je da se djeca zabave uz tradicionalne uskrsne igre, kao što su traženje jaja za najmlađe, tucanje jaja i trčanje sa žlicom u ustima i jajetom na žlici.

Na kraju manifestacije bit će izabrano najljepše obojeno jaje.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250