StoryEditor
frankfurt

Bugarskom veleposlaniku Lufthansa nije htjela odvesti sina kući jer su mislili da se Bugarska nalazi u Rusiji

Piše desk  /  22.12.2022., 08:01h

Veleposlanik Bugarske u Sjedinjenim Američkim Državama Georgi Panajotov podijelio je na svom Facebook profilu slučaj u kojem je iznio niz kritika prema avioprijevozniku Lufthansi.

Kako je objasnio Panajatov, bizarna situacija se dogodila kada je njegov sin trebao iz Washingtona otputovati za Bugarsku kako bi boravio kod kuće za Božić.

"Poslao sam sina kući u Bugarsku za Božić. Letio je Lufthansom preko Frankfurta do Sofije. Naručio sam mu pratnju koja bi ga dočekala na aerodromu u Frankfurtu i pomogla mu da se prebaci do aviona za Sofiju s obzirom na to da je aerodorm u Frankfurtu ogroman", naveo je ambasador.

Međutim, baš tada su se javili problemi.

"Teo ima 12 godina i nikada nije putovao sam. Usluga je plaćena i kompanija je sve potvrdila. Međutim, na dan polaska, rečeno mi je da je usluga, tj. pomoć 12-godišnjem djetetu otkazana. Razlog koji Lufthansa navodi je taj što je Bugarska dio Ruske Federacije", pojasnio je diplomata.

Na kraju, naveo je kako nije riječ o šali.

"Nije šala, već stvarni slučaj koji mi ide na živce i koji je traumatizirao dijete. Šta se događa s Lufthansom?", zaključio je.

Nakon prvobitnog statusa, veleposlanik je kasnije javnosti pojasnio kako je njegov sin ipak uspio stići na avion za glavni grad Bugarske.

"Nema sumnje da je do incidenta došlo zbog nepismenosti. To je jako loše, ali nije dramatično. Teo će to shvatiti kao životnu lekciju i nadam se da se to nikome neće dogoditi", poručio je veleposlanik.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:53