StoryEditor
Bulgartransgaz

Bugari popravili kvar na plinovodu, već sutra normalna opskrba i u BiH

Piše desk  /  02.11.2021., 22:58h
Transportna kompanja Bulgartransgaz priopćila je da su završeni hitni radovi na sanaciji dijela plinovoda na dionici od ventilskog sklopa Vetrino do ventilskog sklopa Hrabrovo u Bugarskoj.

"Zahvaljujući brzoj reakciji i zalaganju zaposlenih u Bulgartransgaz, remontni radovi su završeni i prijenos prirodnog plina ka Srbiji i Mađarskoj bit će nastavljen 2. studenog 2021. godine u ponoć. Istovremeno će se povećati prijenos u Rumunjsku", rečeno je iz kompanije.

To znači da će plin iz Bugarske preko Srbije biti distribuiran i u Bosnu i Hercegovinu. Za puštanje plina treba od dva do šest sati tako da će sutra (srijeda) ujutru plin kroz plinovode poteći i prema Sarajevu.

Nakon kvara na plinovodu na istoku Bugarske došlo je do prekida opskrbe plinom u pravcu Rumunjske i Srbije. Zbog toga je potpuno bio prekinut transport plina prema BiH, ali je u ponedjeljak poslijepodne dogovoreno da Srbija pozajmi plin Federaciji BiH dok kvar u Bugarskoj ne bude otklonjen kako domaćinstva ne bi imala hladne radijatore u prvim danima studenog.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:48