StoryEditor

Buffon napustio PSG: Nudili su mi novi ugovor, ali odbio sam

Piše D  /  05.06.2019., 07:06h

Legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon (41) napustio je redove francuskog prvaka Paris Saint-Germaina nakon samo jedne sezone, međutim to ne znači i njegov oproštaj od nogometa. 

- Moja avantura izvan Italije se završava - kazao je Buffon dodavši:

- PSG je predložio obnovu ugovora, međutim nisam prihvatio ponudu. Želim se zahvaliti svima na svemu što sam imao prilike doživjeti u Parizu. Hvala vam za emocije koje smo zajednički podijelili.

Buffon je naglasio kako se u Parizu osjećao sjajno, ali i kako razmišlja o novim izazovima.

- Ernest Hemingway je napisao da postoje samo dva mjesta na svijetu gdje ljudi mogu živjeti sretno: kod kuće i u Parizu. Pariz će na neki način uvijek ostati moj dom, Allez Paris! Hvala vam i sretno u svemu - dodao je Buffon koji je na vratima pariškog kluba sakupio 25 nastupa osvojivši Le Championnat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Gianluigi Buffon (@gianluigibuffon)

Za sada nije poznato gdje će bivši svjetski prvak s Italijom braniti, međutim odlučan je nastaviti karijeru. Talijanski mediji pišu kako je već dobio nekoliko ozbiljnih ponuda.

Buffon je karijeru započeo u Parmi gdje je proveo šest godina, a potom je 17 godina bio član Juventusa. U dresu Parme je osvojio tri trofeja pri čemu i Kup UEFA (1999), dok je na vratima torinske ‘Stare dame‘ osvojio čak 19 trofeja pri čemu devet naslova talijanskog prvaka.

Vrhunac karijere imao je 2006. kada je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:27