StoryEditor

BUFFON NAPUŠTA JUVENTUS Jedan od najvećih u povijesti objavio odlazak nakon 17 godina

Piše D  /  17.05.2018., 01:05h

Prestanak igranja za najbolji talijanski klub obznanio je na konferenciji za medije u društvu Juventusovog predsjednika Andree Agnellija. 

Predsjednik je otvorio obraćanje javnosti nabrajanjem najvećih Buffonovih postignuća u klubu, s kojim je osvojio devet Scudetta (iako će juventini nabrojati 11), jedan naslov Serie B, četiri kupa, uz 655 nastupa za klub. Juventusov je rekorder po broju minuta odigranih u Serie A, u kojoj je na terenu proveo 41, 956.

"Sezona je bila naporna i za Gigija puna razočaranja; očekivao je odlazak na SP i rušenje rekorda nastupa u Serie A. Ali, to nije uspio. Ali, zato se na kraju sjajno vratio osvajanjem kupa, a par dana kasnije i Scudetta. 

Obavještavam vas da će iduće sezone Wojciech Szczesny čuvati vrata koja je do sada čuvao Gigi i mnogi velikani prije njega.

Gigi ima nekoliko ponuda za nastavak karijere i zna da mu dajem podršku što god on odlučio.", zaključio je Agnelli uvodni dio oproštajne presice s Buffonom.

Veliki golman zatim se obratio javnosti: "Hvala predsjedniku na njegovim riječima. Drago mi je što vas je došlo toliko puno. Moji principi uvijek su bili iskrenost, lojalnost i borba protiv licemjerja. 
 
Jako sam uzbuđen, ali do ove odluke i ovog dana dolazim sretan i ispunjen. Bilo je to fantastično i predivno putovanje s ljudima koji me vole. Zato sam se uvijek trudio dati sve od sebe. 
 
Ove subote igram zadnju utakmicu za Juventus. Ponosan sam što sam došao ovako daleko i što iza sebe imam utakmice s kojima se možemo ponositi i ja i Juventus.
 
Kada sam došao ovdje 2001. Juventus je doveo velikog talenta. Ali taj talent postao je šampion i to zahvaljujući Juventusu.
 
To što još uvijek igram s 40 godina, zasluga je Juventusa, njegovog mentaliteta i pristupa. Prigrlio sam tu filozofiju i držat ću je se i u životu, nakon završeka karijere u nogometu.
 
"Što ću raditi u budućnosti? Za sada samo znam da ću u subotu igrati utakmicu. Do prije par dana bio sam siguran da ću nakon toga prestati igrat. Ali, u međuvremenu sam dobio par primamljivih ponuda. Predsjednik Agnelli dao mi je također atraktivne ponude što se tiče funkcija van terena. 
 
Idućeg tjedna, nakon što par dana promislim u miru, donijeti ću konačnu odluku prateći instinkt."

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 13:36