Article_Top_970x250

BUFFON NAPUŠTA JUVENTUS Jedan od najvećih u povijesti objavio odlazak nakon 17 godina

LEGENDA STARE DAME

BUFFON NAPUŠTA JUVENTUS Jedan od najvećih u povijesti objavio odlazak nakon 17 godina

svibnja 17, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Gianluigi Buffon u subotu će odigrati svoju posljednju utakmicu za Juventus. Na današnjoj press konferenciji objavio je kako odlazi iz kluba kojem je toliko toga dao...

Prestanak igranja za najbolji talijanski klub obznanio je na konferenciji za medije u društvu Juventusovog predsjednika Andree Agnellija. 

Predsjednik je otvorio obraćanje javnosti nabrajanjem najvećih Buffonovih postignuća u klubu, s kojim je osvojio devet Scudetta (iako će juventini nabrojati 11), jedan naslov Serie B, četiri kupa, uz 655 nastupa za klub. Juventusov je rekorder po broju minuta odigranih u Serie A, u kojoj je na terenu proveo 41, 956.

"Sezona je bila naporna i za Gigija puna razočaranja; očekivao je odlazak na SP i rušenje rekorda nastupa u Serie A. Ali, to nije uspio. Ali, zato se na kraju sjajno vratio osvajanjem kupa, a par dana kasnije i Scudetta. 

Obavještavam vas da će iduće sezone Wojciech Szczesny čuvati vrata koja je do sada čuvao Gigi i mnogi velikani prije njega.

Gigi ima nekoliko ponuda za nastavak karijere i zna da mu dajem podršku što god on odlučio.", zaključio je Agnelli uvodni dio oproštajne presice s Buffonom.

Veliki golman zatim se obratio javnosti: "Hvala predsjedniku na njegovim riječima. Drago mi je što vas je došlo toliko puno. Moji principi uvijek su bili iskrenost, lojalnost i borba protiv licemjerja. 
 
Jako sam uzbuđen, ali do ove odluke i ovog dana dolazim sretan i ispunjen. Bilo je to fantastično i predivno putovanje s ljudima koji me vole. Zato sam se uvijek trudio dati sve od sebe. 
 
Ove subote igram zadnju utakmicu za Juventus. Ponosan sam što sam došao ovako daleko i što iza sebe imam utakmice s kojima se možemo ponositi i ja i Juventus.
 
Kada sam došao ovdje 2001. Juventus je doveo velikog talenta. Ali taj talent postao je šampion i to zahvaljujući Juventusu.
 
To što još uvijek igram s 40 godina, zasluga je Juventusa, njegovog mentaliteta i pristupa. Prigrlio sam tu filozofiju i držat ću je se i u životu, nakon završeka karijere u nogometu.
 
"Što ću raditi u budućnosti? Za sada samo znam da ću u subotu igrati utakmicu. Do prije par dana bio sam siguran da ću nakon toga prestati igrat. Ali, u međuvremenu sam dobio par primamljivih ponuda. Predsjednik Agnelli dao mi je također atraktivne ponude što se tiče funkcija van terena. 
 
Idućeg tjedna, nakon što par dana promislim u miru, donijeti ću konačnu odluku prateći instinkt."

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250