StoryEditor

Budući gradonačelnik Nikšića je pobornik četničkog pokreta

Piše D  /  15.03.2021., 07:03h

Lider Demokratskog fronta (DF) i četnički vojvoda Andrija Mandić izjavio je u nedjelju navečer nakon izbora u Nikšiću da je poslije 20 godina vlasti u drugom najvećem crnogorskom gradu poražen aktualni predsjednik i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

Sljedbenik četništva

On je rekao i da su se stekli uvjeti da nositelj liste "Za budućnost Nikšića" Marko Kovačević bude gradonačelnik Nikšića.

"To je velika pobjeda. Ta pobjeda nadrasta sva očekivanja koja su imali u DPS-u i organiziranog kriminala jer su vjerovali da će oni pobijediti i jer su mislili da će oni proglasiti pobjedu, ali mi smo uspjeli", rekao je Mandić.

Kovačević se zahvalio se svima na podršci.

"To je samo mali dio mozaika u borbi koju smo svi zajedno vodili ovih 30 godina. To je naš najveći uspjeh. Naša koalicija zamašnjak je velike pobjede. Ja ću biti predsjednik općine Nikšić iz koalicije ZBNK, a ne iz neke druge koalicije", rekao je Kovačević, prenijeli su u nedjelju navečer crnogorski mediji, tvrdeći da su vlast Mila Đukanovića poslali u prošlost.

Marko Kovačević - undefined

Foto: Arhiva

Tko je izgledno novi prvi čovjek Nikšića?

Prema pisanju crnogorske Pobjede, Kovačević je "veliki je pobornik Ravnogorskog pokreta Draže Mihailovića, četničke ideologije", kao uostalom i njegov lider Mandić, ali i novog velikosrpskog projekta "srpski svet", što pokazuju fotografije koje su nedavno objavljene na društvenim mrežama.

"Na prvoj fotografiji se vidi Kovačević u uniformi kvislinškog Ravnogorskog pokreta koji je osnovao zapovjednik četnika u Drugom svjetskom ratu Dragoljub Mihailović u proljeće 1941. godine. Taj kvislinški pokret je tijekom Drugog svjetskog rata surađivao i bio podčinjen njemačkom i talijanskom okupatoru, a četničke jedinice su na sjeveru Crne Gore i u Bosni i Hercegovini izvršile masovne ratne zločine", podsjeća Pobjeda.

"Srbija, Srpska i Crna Gora"

Na drugoj fotografiji, pisao je ranije crnogroski list, vidi se Kovačević u četničkoj šubari s kokardom koju su nosili zapovjednici četnika u Crnoj Gori u Drugom svjetskom ratu Pavle Đurišić i Đorđije Lašić.

Osim četničke ideologije, Kovačević je veliki simpatizer  velikosrpskog projekta "srpski svet" koji u "centru politike vidi strateški trokut Beograd – Podgorica –Banjaluka".

"Nadam se da će Crna Gora i Republika Srpska biti dio mini Schengena i da ćemo kroz suradnju sa Srbijom, koja je ekonomski najjača u regiji, uspjeti i mi povećati naš životni standard.

Nitko sa strane ne može brinuti više o nama nego mi jedni o drugima.

Srbija, Srpska i Crna Gora mogu biti novi tronožac regije koji jamki stabilnost čitavog Balkana", rekao je nedavno ovaj nositelj "demokratskih vrijednosti", Kovačević.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:54