StoryEditor

Bubnjar Dine Merlina objasnio stav prema Hrvatima i poslao neobičnu ponudu

Piše D  /  13.10.2018., 12:10h

Na portalu Klix.ba komentirajući prosvjede u Mostaru pod naslovom "Protesti u Mostaru: Okupljeni poručili da Komšić nije njihov predsjednik" jasno je napisao "Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore"

Na adresu portala Dnevnik.ba poslao je i mail u kojemu obrazlaže svoj stav. 

Prenosimo ga u cijelosti i bez uredničkih intervencija: 

"Hvala u naprijed:

Pozdrav svima. 
Komentar je vazio za nacionaliste koji nisu dobro dosli ni u jednu zemlju. 
Ovde u BIH se mnogi petljaju, a ovi koji su tu, generalno, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao zive u njoj. Cast izuzecima naravno. Na svim stranama na zalost. Tako da je izmedju ostalog u nekim nedavnim prosvjedima uradjeno mnogo losih stvari. Postoje klipovi i slike ljudi sa puskama i sl. 
Tako da kada se prikazalo da su prosvjedi opet bili, ja sam se malo pronasao uvrijedjenim zbog toga i to napisao. To dakle vazi iskljucivo za nacionaliste i na podrucju BIH. 
Niti ima veze sa HR niti slicno. I to znaju mnoge moje kolege iz HR jesam li ja konkretno ovakav ili onakav. 
Takodje Dino sa kojim sviram nema veze sa tim. Pa nije ok da se sad pretjeruje i koriste novinarske spletke u tom pravcu. Ko se iz nekog razloga pronalazi u tome nije malo ok i njegov je problem. 
Nemojte pretjerivati. 
Dakle, iskljucivo...nacionalizam nije dobrodosao nigdje. Nadam se da to normalni i nezlonamjerni razumiju. 
Pozdrav svima i nadam se da sam uspio objasniti reakciju na stanja koja se nekad grozna, a eto nekad i normalno, mirno desavaju 100km od mene." - napisao je Merlinov bubnjar u mailu, a onda u drugom mailu predložio da objavimo kako mu je hakiran profil: 

"Ili cisto radi efikasnosti prijedlog: 

Obrazlozenje je naravno istina,
Nego kako se profili zaista hakuju mozda radi situacije nije lose upravo to objaviti ako se slazete?! Mozda vi da ocijenite eto ne znam. 
Cesljaru hakovan profil i to je sve. 
Ne znam eto...
Bezveze situacija!
Hvala za razumjevanje i ako moze ta podrska." - napisao je.

Podsjetimo, u nedjelju 07. listopada na Općim izborima u BiH Željko Komšić je izabran kao drugi bošnjački član Predsjedništva, a tim povodom hrvatska mladost u Mostaru je održala mirni prosvjed.

I. Crnjac/ Dnevnik.ba

26. travanj 2024 22:42