StoryEditor
aleksandar vulin:

"Bruxelles ne može očekivati da bira Srbiji prijatelje i neprijatelje"

Piše desk  /  09.04.2022., 08:48h
Bruxelles ne može očekivati da će Srbija uvesti sankcije Rusiji i da će zaboraviti da je Moskva uvijek bila uz nju u teškim trenucima, poručio je ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Reagirajućina izjavu glasnogovornika EU Petera Stanoa da Bruxellesu očekuje od Srbije da se uskladi sa sankcijama EU Rusiji ili da „uvede slične nacionalne mere zbog ruske agresije na Ukrajinu“, Vulin je rekao da Bruxelles od Srbije može očekivati da će čuvati svoju vojnu neutralnost i voditi računa o svojim interesima.

„Bruxelles ne može očekivati od Srbije da Srbija prihvati da joj EU ili bilo tko drugi bira prijatelje i neprijatelje“, rekao je Vulin.

Dodao je da Bruxelles može očekivati od Srbije da će ona voditi računa o svojim interesima i da će svoje odluke donositi samostalno.

"Bruxelles može očekivati od Srbije da će poštivati međunarodno pravo i nepovredivost granica, što je mnogo više nego što Srbija može očekivati od Bruxellesa", zaključio je Vulin, prenosi Tanjug.

Vulin je izjavio je da mu "neće biti mjesta ni među živima", a ne samo u novoj vladi Srbije, "ako o njemu budu odlučivali stranci".

"Ako se mjeri po rezultatima mog rada u MUP-u ili po osvojenim glasovima u okviru liste na kojoj se nalazi Pokret socijalista, ja bih mogao biti u novoj vladi", rekao je Vulin za Večernje novosti.

Komentirajući navode da ga Zapad ne želi u novoj vladi rekao je da "oni koji se dosljedno bore za srpski narod nikada nisu po volji neprijatelja srpskog sveta".

"Srbija je slobodna u onoj mjeri u kojoj je vode ljudi koji ne moraju biti po volji strancima, ali moraju bezuvjetno slušati volju svog naroda, Vlada koja bi bila sastavljena u skladu s interesima stranaca ne bi bila vlada čiji ja član želim biti", rekao je Vulin.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:21