StoryEditor

Brutalna likvidacija u Kotoru: Pričekao ga i ‘hladno‘ smaknuo

Piše D  /  21.04.2019., 06:04h

U subotu navečer u Kotoru u Crnoj Gori ubijen je 61-godišnji Veselin ‘Vesko‘ Vukotić, otac navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana, a prema prvim informacijama ubojstvo je počinio profesionalni ubojica, piše Blic.rs.  

Muškarac sa šiltericom na glavi sačekao je Vukotića ispred apartmana ‘Vukotić‘ u Dobroti i u njega oko 20.45 sati ispalio nekoliko hitaca nakon čega je pobjegao, a Vukotić je preminuo u bolnici. 

Kako pišu crnogorski mediji, ubojstvo je toliko dobro isplanirano da će policija imati problema pronaći tko je točno izvršio ubojstvo. U ovom trenutku poznato je da je ubojica imao na glavi šiltericu i sudionika koji mu je pomogao. Policija je priopćila sinoć kako intenzivno rade na rasvjetljavanju slučaja, međutim nisu rekli iz kojeg oružja je Vukotić ubijen. 

Crnogorska ‘Pobeda‘ objavila je u subotu kako je riječ o automatskom oružju, a ‘Dan‘ kako se radi o pištolju s prigušivačem.  No, način na koji je izvršeno ubojstvo ukazuje na to da je ubojica duže vremena pratio svoju ‘metu‘, znao sve njegove navike kao i lokacije na kojima se kreće.  

- S obzirom na način na koji je zločin počinjen, sve ukazuje na to da se radi o profesionalnom ubojstvu, koje je bilo detaljno isplanirano, a u prilog tome govori podatak da ubojica nije ostavio nikakve tragove - piše Pobjeda. 

Policija odmah nakon ubojstva blokirala cijeli grad. Na više lokacija diljem grada zaustavljena su sva vozila, oni koji su bili u autu morali su izaći van, te su ih detaljno pretresli, baš kao i njihovo vozilo. Stvorile su se kilometarske kolone. 

Ubojstvom Vukotića nastavlja se rat crnogorskih kriminalnih klanova koji traje od 2014. godine i u kojem je ubijeno oko 30 ljudi.

25. travanj 2024 09:01