StoryEditor

Brozović je postao apsolutni hit: Žele ga mnogi velikani, ali njegov je gazda moćniji od njih

Piše D  /  21.04.2020., 07:04h

Upredvečerje ključne faze nogometne sezone, u natjecateljskom i organizacijskom smislu, imena pojedinih hrvatskih reprezentativaca periodično isplivavaju na površinu u kontekstu još uvijek astronomskih transfera, piše Večernji.hr.

Tako su u fokusu najmanje četvorica naših reprezentativaca za koje se nagađa da bi ovoga ljeta mogli biti uključeni u lukrativne poslove klubova iz tzv. liga petice.

Pa iako im tržišna vrijednost više nije ista kao prije prekida prvenstava, neki od njih, kao nositelji svjetskoga srebra i standardni članovi šeste reprezentacije svijeta, imaju velike izglede promijeniti klubove.

Najtraženiji i najvrjedniji hrvatski nogometaš u ovom trenutku je 27-godišnji Marcelo Brozović, Interov dokapetan i najkreativniji i najmoćniji vezni igrač. Za njega u ovoj fazi sezone interes pokazuju madridski Real i Liverpool, a poznato je da Brozovićevi agenti, Portugalac Nelio Lucas i Osječanin Miroslav Bičanić, imaju dobar odnos s oba kluba.

Lucas je prijatelj s Realovim predsjednikom Perezom, a Bičanić je već bio uključen u nikad ostvarenu priču “Brozović u Liverpoolu”, još dok je Marcelo bio igrač Dinama i kada ga je na Anfield htio dovesti Brendan Rodgers.

Real u svojim planovima za sljedeću sezonu na radaru ima trojicu igrača, Ruiza iz Napolija, Pogbu iz Uniteda i Brozovića, a pritom mora riješiti statuse nekih od starosjedilaca, Kroosa, Modrića ili Casemira. Da bi Brozović došao, netko od tog trojca mora otići.

Kod Brozovića je potencijalnom kupcu povoljna njegova odšteta, od “samo” 60 milijuna eura, što je za takvoga klasnoga igrača “akcijska cijena” i ugrađena je u klauzulu Marcelova ugovora.

Međutim, vrlo jake argumente ima i Inter, u kojemu je Brozović – prezadovoljan. Naime, Interovi vlasnici su Kinezi, a oni, nakon što se ponovno rascvjetalo tamošnje tržište, normalno posluju i nije im nikakav problem osigurati svom najboljem igraču mnogo izdašnija primanja od sadašnjih 4,5 milijuna eura po sezoni.

Uostalom, Interov vlasnik Kinez već je iskazao interes za kupnju Messija, što dovoljno govori o njegovoj financijskoj moći. Zašto je Marcelo toliko tražen i cijenjen? Prvi element je svakako broj dodavanja i nevjerojatno visok postotak njihove točnosti, što je za veznog igrača najvažnije.

Drugo je Brozovićeva prosječna prijeđena kilometraža, koja se uvijek vrti oko 13 km po utakmici. Marcelo je, uz to, vezni igrač koji nerijetko sudjeluje u završnici akcija, a u Interu je poprimio i osobine lidera.

Na kraju, Brozović je s 27 u najzrelijim godinama, i spreman za ključni iskorak u karijeri. Osim Brozovića, na radaru klubova iz tzv. liga petice je i Osječanin u dresu Glasgow Rangersa, 27-godišnji lijevi branič Borna Barišić, za kojega su još od zime zainteresirani Napoli i Valencia, a posljednjih tjedana u red je stao i Tottenham.

Igrač za kojeg licitiraju dva velika kluba postao je i Ante Rebić (26), za kojega je Eintracht iz Frankfurta prije krize postavio odštetni zahtjev od 40 milijuna eura, ali će ga zbog novih okolnosti morati korigirati.

Međutim, Eintracht je s Rebićem u win-win situaciji; ili će ga prodati Milanu (u kojemu Ante briljira u paru s Ibrahimovićem) po još uvijek visokoj cijeni ili će igrača u vrhunskoj formi vratiti u svoje redove, prenosi Večernji.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:11