StoryEditor
posljednji pozdravi

Brojni uzvanici okupili se na komemoraciji za Ivicu Osima

Piše desk  /  14.05.2022., 12:18h
Komemoracija je počela minutom šutnje nakon čega su igrači i prijatelji uz obraćanje odali počast preminulom Osimu. Pogreb će biti u 14 sati u Aleji velikana na groblju Bare.

U čast legendarnom treneru Ivici Osimu, koji je preminuo prvog svibnja u Grazu u 82. godini života, samo pet dana prije rođendana, održana je komemoracija u rodnom Sarajevu gdje će biti i pokopan. 

U Narodnom kazalištu u Sarajevu, uz obitelj, suprugu Asimu i sina Amara Osima, okupili su se i brojni uzvanici iz svijeta nogometa, politike, kulture.

Na posljednji isprićaj došli su Dragan Stojković Piksi, Zvonimir Boban, Vladimir Petković, Dušan Bajević, Mehmed Baždarević, Srečko Katanec i brojni drugi. 

Komemoracija je počela minutom šutnje nakon čega su se igrači i prijatelji uz obraćanje odali počast preminulom Osimu. 

Osim je igračku karijeru okončao 1978. godine, nakon čega se vrlo uspješno počeo baviti trenerskim poslom. S uspjehom je vodio Željezničar od 1978. do 1986. Bio je još izbornik reprezentacije Jugoslavije, trener Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda, da bi posljednji trenerski angažman imao kao izbornik Japana, prenose 24 sata.

Osim je ujedno bio i posljednji izbornik jugoslavenske reprezentacije u kojoj su igrali Hrvati.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:48