StoryEditor
krivotvorenje

Brojni pretresi u Njemačkoj zbog lažnih covid propusnica

Piše hina  /  13.01.2022., 16:45h
Policija je u četvrtak u Njemačkoj izvršila pretrese u više od stotinu stanova i liječničkih ordinacija zbog sumnje u krivotvorenje covid propusnica.

"Policija je zaplijenila više covid propusnica i mobilnih telefona, a od mnogih osumnjičenih su uzeti i uzorci krvi", priopćila je policija. Kako je naglašeno, akcija policije nije naišla na otpor kod osumnjičenih.

U središtu istrage se nalazi liječnik na jugu Njemačke za kojeg se sumnja da je osobama iz čitave Njemačke izdavao lažne covid propusnice. Kod nekih pacijenata koji su se htjeli cijepiti protiv koronavirusa, liječnik je simulirao cijepljenje i nakon toga izdavao propusnice.

Protiv osoba koje su svjesno od liječnika tražile propusnice bez cijepljenja vodi se istraga zbog sumnje u počinjeno djelo pomaganja pri izvršenju kaznenog djela krivotvorenja službenih dokumenata i povrede zakona o zaštiti od zaraza.

Pretresi su izvršeni u nekoliko saveznih pokrajina, a građanima je u oči upala činjenica da se ispred liječničke ordinacije u bavarskoj provinciji okupljaju automobili s registarskim oznakama iz čitave Njemačke.

Skoro dvije trećine građana za obvezno cijepljenje

Trenutno se u Njemačkoj vodi rasprava o uvođenju opće obveze cijepljenja protiv koronavirusa što, osim vladajuće socijaldemokratsko-zeleno-liberalne koalicije, podržava i demokršćanska oporba.

Prema ispitivanju javnog mnijenja tjednika Spiegel, provedenom početkom tjedna, 64 posto ispitanih građana Njemačke podržava uvođenje opće obveze cijepljenja.

Dnevnik.ba

30. rujan 2023 05:22