StoryEditor

Brodosplit traži nekoliko stotina radnika

Piše D  /  08.08.2019., 09:08h

"Mi nemamo nikakvih predrasuda odakle dolaze radnici, važno nam je da kod nas rade vrhunski zavarivači, brodomonteri i cjevari kako bismo ugovorene novogradnje mogli završiti kvalitetno i unutar ugovorenih rokova", rekao je glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

U Brodosplitu trenutačno radi više od dvije tisuće radnika te još nekoliko stotina radnika iz svih krajeva svijeta u kooperantskim tvrtkama, ovisno o trenutačnim potrebama za određenim strukama, kako bi se ugovoreni poslovi odradili što kvalitetnije i u roku.

"Nekada je u brod bilo ugrađeno više od 50 posto sati rada zaposlenih u kooperantskim tvrtkama, a danas je taj postotak znatno manji, svega 15-ak posto. Međutim, kako raste proizvodnja, tako rastu i naše potrebe za dodatnim radnicima i zbog različitog intenziteta ugovorenih poslova povremeno trebamo više kvalitetnih proizvodnih radnika", stoji u priopćenju.

U brodogradnji godinama nedostaje kvalificirane i kvalitetne radne snage. Među ostalim, za to je kriv obrazovni sustav koji ne prati potrebe gospodarstva, ocijenili su iz Brodsplita, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 09:20