StoryEditor

Brkić u New Yorku: BiH teži održivom razvoju

Piše desk  /  14.07.2023., 12:14h

U okviru održavanja Političkog foruma na visokoj razini o Dobrovoljnom izvješću o implementaciji Ciljeva održivog razvoja 2023 šef izaslanstva BiH Josip Brkić u New Yorku je održao bilateralni sastanak sa s predsjednicom Ekonomskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda (ECOSOC) Lachezarom Stoevom.

Tom prilikom, Brkić je upoznao predsjednicu ECOSOC-a s naporima koje Bosna i Hercegovina ulaže u reformskim procesima, u skladu s tri stupa održivog razvoja - gospodarskom, društvenom i ekološkom, kao i projektima koje ovaj sastav Vijeća ministara BiH planira u predstojećem razdoblju.

Održivi razvoj jedna je od oblasti koje uključuju ne samo predstavnike vlasti, nego i širu društvenu zajednicu kako bi se ciljevi održivog razvoja postigli.

Integracijski procesi koje Vijeće ministara BiH ulaže u svim oblastima dio su agende kako bi se približili svim procesima na europskom putu BiH.

Stoeva je izrazila zadovoljstvo današnjim sastankom te istaknula da će kroz Razvojnu agendu za održivi razvoj 2030. institucije UN-a doprinijeti svim naporima koje naša zemlja nastoji postići, na regionalnom i europskom, ali i globalnom planu.

Brkić će tokom održavanja Političkog foruma predstaviti Izvješće BiH imati niz bilateralnih sastanaka s visokim političkim dužnosnicima i predstavnicima UN-a, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Dnevnik.ba

 

18. lipanj 2024 17:11