Međunarodni tajnik HDZ-a BiH i zamjenik ministra vanjskih poslova Brkić na dvodnevnoj političkoj skupštini EPP-a u BruxellesuHDZ BIH -
StoryEditor

Brkić u Bruxellesu: HDZ BiH je želi biit predvodnik politika Europske pučke stranke u BiH

Piše desk  /  31.01.2024., 16:11h

Danas je u Bruxellesu završeno dvodnevno zasjedanje Političke skupštine Europske pučke stranke (EPP). Predstavnik HDZ-a BiH bio je međunarodni tajnik stranke i zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić.

Na dvodnevnom zasjedanju političke skupštine najveće i najjače političke grupacije u EU razgovaralo se predstojećem pripremnom razdoblju za EU izbore, kao i održavanje Kongresa EPP-a početkom ožujka u Bukureštu.

Međunarodni tajnik Brkić istaknuo je jasnu opredijeljenost HDZ-a BiH da bude predvodnik politika EPP-a u BiH i ključni politički faktor na putu BiH prema EU. Predstojeći EU izbori su izazov na koji ćemo zajedno pokazati snagu EPP-a na europskom tlu, te dati ključni doprinos stabilnim demokratakim procesima koji su potrebni na globalnoj sceni, istaknuo je Brkić. Bosna i Hercegovina nalazi se pred povijesnim iskorakom kada su u pitanju EU integracije i imamo ključnu ulogu kao politička organizacija, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Na Političkoj skupštini EPP razgovaralo se i o ključnim prioritetama pri izradi EPP Manifesta kao i strateškim dokumentima obitelji EPP-a koji će se naći na Kongresu početkom ožujka.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 04:51