Article_Top_970x250

Brkić iz Viteza: Hrvatska ima pravo skrbiti o hrvatskom narodu u BiH; nitko se nema pravo ljutiti na to

OSNIVANJE UDRUGE BH. HRVATA "PRSTEN"

Brkić iz Viteza: Hrvatska ima pravo skrbiti o hrvatskom narodu u BiH; nitko se nema pravo ljutiti na to

lip 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Hrvatska ima pravo skrbiti o hrvatskom narodu u BiH i nitko se nema pravo ljutiti na to, kazao Milijan Brkić danas u Vitezu

"Hrvati sami moraju birati svog predstavnika, kao što Srbija i Rusija imaju pravo skrbiti o pripadnicima srpskog naroda u BiH. Kao što Turska i islamske zemlje imaju pravo skrbiti o bošnjačkim interesima i interesima bošnjačkog naroda, onda se nema nitko pravo ljutiti da i Hrvatska itekako mora brinuti i brine za interese hrvatskog naroda, kome se to sviđalo ili ne sviđalo", kazao je Milijan Brkić, dopredsjednik Sabora Hrvatske u Vitezu. 

Podsjetimo, u Vitezu je danas osnovana udruga bh. Hrvata "Prsten" koja je sjedište imati u ovom gradu. Svečanim presijecanjem vrpce otvoren je i ured udruge "Prsten", a otvorenju su prisustovali brojni uglednici iz političkog, kulturnog, gospodarskog života u BiH.

Na današnjoj osnivačkoj skupštini za predsjednika udruge bh. Hrvata "Prsten" izabran je Travničanin, Zdenko Vukić. 

U novoosnovanoj udruzi UBHH Prsten vodit će se računa o teritorijalnoj, obrazovnoj, starosnoj i spolnoj pripadnosti i zastupljenosti dok će se Upravni odbor sastojati od čak 33 člana, a u kasnijoj fazi proširit će se na 52 člana. Pored predsjednika Zdenka Vukić iz Travnika, za dopredsjednike udruge UBHH Prsten izabrani su Veseli Čule iz Čitluka i Ante Domić iz Brčkog.

G. L. / Dnevnik.ba 

Article_Bottom_970x250