StoryEditor

Brkan se oglasio nakon ‘mete‘ na čelu: "Stao sam mnogima na žulj, ali ovo..."

Piše D  /  01.05.2021., 05:05h

Aktualni gradonačelnik Brkan oglasio se u subotu priopćenjem u kojemu navodi kako u predizborno vrijeme, kada se za mjesto gradonačelnika natječe šest kandidata, ovaj čin šalje jasnu poruku prijetnje smrću, a potencijalne krivce vidi u timovima protivničkih listi.

"Znam da sam radeći svoj posao u četiri godine zaustavio interesne skupine u uništavanju grada, stao mnogima na žulj, a pogotovo građevinskom lobiju kao i ponekima drugima, ali ovakve prijetnje smrću prelaze svaku granicu civiliziranog i zakonitog ponašanja", rekao je Brkan koji je objavio i fotografiju tog plakata, prenosi Hina.

Pošto mi, nastavio je, moji protukandidati i njihovi jataci prijete i podsjećaju me da sam smrtan, ja im poručujem da ih se ne bojim i da ću i u idućem mandatu i nadalje raditi na dobrobit svih građana Makarske, a protiv interesa pojedinih partijskih, građevinskih i kriminalnih organizacija, poručio je.

Na pitanje je li zaista uvjeren da je plakat išarao netko iz "ekipa" s rivalskih kandidacijskih listi, Brkan je odgovorio: "Pored mojeg plakata stoje plakati dvaju protukandidata već dva tjedna, a moj nije izdržao dva dana. Dakle očigledno mi netko prijeti i upozorava me što će biti kad dobijem drugi mandat".

"Pozivam stoga sve protukandidate i njihove ‘sponzore‘ da se zadrže u okviru pristojnog političkog nadmetanja, da ne prijete smrću meni i mojoj obitelji, a građane pozivam da promisle kome daju svoj glas jer ovakva praksa prijetnji ne smije postati normalna", naglasio je u priopćenju gradonačelnik Jure Brkan dodavši kako očekuje da se svaki ovakav ili sličan čin javno osudi od strane svih sudionika u predizbornoj kampanji bez obzira o kome se radilo.

Istaknuo je da je tu i "sve ostale prijetnje prijavio policiji te očekuje brzo pronalaženje tih ‘hrabrih‘ počinitelja s obzirom na postavljeni video-nadzor".

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:27