StoryEditor
David Amess

Britanski političar nasmrt izboden u crkvi, sumnja se na terorizam

Piše hina  /  15.10.2021., 22:12h
Istraga o ubojstvu britanskog zastupnika Davida Amessa, smrtno izbodenog u petak tijekom susreta s biračima u njegovoj izbornoj jedinici na jugoistoku Engleske, povjerena je antiterorističkoj službi, objavila je policija u petak navečer

"Istraga je u ranoj fazi i vode je djelatnici antiterorističke uprave", izjavio je šef lokalne policije Ben-Julian Harrington na konferenciji za novinare. 

"Dvadesetpetogodišnji muškarac osumnjičen za ubojstvo ubrzo je uhićen po dolasku policije na mjesto napada", objavila je policija i dodala da je pronađen i nož, prenosi BBC.

"Istražitelji će utvrditi je li riječ o terorističkom napadu", dodao je šef lokalne policije. 

Ogorčenje u Velikoj Britaniji

David Amess, konzervativni zastupnik (69), izboden je nožem oko podneva kada je napadač ušetao u crkvu dok je Amess bio na susretu s biračima u crkvi u mjestu Leigh-on-Sea, šezdesetak kilometar istočno od Londona.

Unatoč naporima hitne službe Amess je umro na mjestu napada. 

To ubojstvo je izazvalo ogorčenje u Velikoj Britaniji

Britanski premijer Boris Johnson je odao počast zastupniku Amessu i rekao da je bio izvrstan dužnosnik i voljeni prijatelj i kolega. 

"U šoku smo" zbog ubojstva Sir Davida Amessa, rekao je Johnson, "ubijenog u njegovoj općini u crkvi nakon gotovo 40 godina služenja narodu Essexa i cijeloj Velikoj Britaniji".

"David je strastveno vjerovao u ovu zemlju i njezinu budućnost i danas smo izgubili izvrsnog javnog dužnosnika i voljenog prijatelja i kolegu", dodao je premijer.

Dnevnik.ba

02. srpanj 2022 02:26