Article_Top_970x250

Britanski kirurg laserom pisao svoje inicijale na transplantiranim organima

"profesionalna arogancija"

Britanski kirurg laserom pisao svoje inicijale na transplantiranim organima

sij 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Britanski kirurg je priznao da je laserom upisivao svoje inicijale na jetrama pacijenata koje je operirao, i zbog toga je kažnjen novčano, te mora godinu dana volontirati u korist zajednice, javlja AFP. Kirurg Simon Bramhall je priznao kako je to učinio u dva slučaja pacijentima kojima su transplantirani ovi organi tijekom 2013. godine.

- Ono što si uradio je zloporaba položaja i izdaja povjerenja koje su ovi pacijenti imali za vas - rekao je sudac Paul Farrer na sudu u Birminghamu. Kažnjen je sa 11.250 eura i jednogodišnjim volontiranjem. Sudac je pojasnio da su operacije trajale više sati i da je ljekar bio pod stresom zbog čega je napravio „pogrešnu procjenu“.

- Ovo je takva profesionalna arogancija koja graniči s kriminalom. Znam da nije bilo namjere da se našteti pacijentima, ali moglo se svašta dogoditi - rekao je sudac, prenosi Fena.

Drugi kirurg je primijetio inicijale veličine nekoliko centimetara na jetri. Bramhall je rekao da je to uradio kako bi spustio tenzije u operacionoj sali. Nakon incidenta on je napustio bolnicu i zaposlio se na drugoj lokaciji. Zaključeno je da njegov potez nije utjecao na ishod medicinskog tretmana.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250