StoryEditor

Briljantni Messi dvaput pogodio iz slobodnjaka, Rakitiću 90 minuta

Piše D  /  08.12.2018., 10:12h

Lionel Messi imao je svoj show uz dva gola iz slobodnih udaraca i jednu asistenciju, a ostala dva gola potpisali su Luis Suarez i Ousmane Dembele. Ivan Rakitić odigrao je jako dobro cijelu utakmicu u vezi zajedno s Arturom Vidalom i Sergijom Busquetsom, a Katalonci ponovno ostali sami na liderskoj poziciji nakon remija Seville kod Valencije (1:1), prenosi Index.

Momčad Ernesta Valverdea riješila je pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu, kada je bilo 3:0. Espanyol je u 17. minuti načeo čudesni Messi, koji je pogodio iz slobodnog udarca s desne strane za veliko vodstvo. Na 2:0 u 26. minuti poslije asistencije Argentinca povisio je Dembele prekrasnim udarcem s lijeve strane šesnaesterca u gornji suprotni kut, dok je treći gol zabio Suarez iz "mrtvog kuta" kroz noge vrataru Diegu Lopezu.

U drugom dijelu Barca je samo dovršila započeti posao, a rivala je dotukao Messi drugim golom iz slobodnog udarca na utakmici. Sada iz još veće daljine jedan od najboljih nogometaša u povijesti savršeno je pogodio i postavio konačnih 4:0 te postao prvo ime dvoboja te igrač utakmice. Također, Argentinac se s dva gola izjednačio sa Stuanijem, napadačem Girone, na ljestvici strijelaca s 11 golova.

Time je Blaugrana slavila u četvrtoj uzastopnoj utakmici u svim natjecanjima, uz 12 postignutih golova i svega dva primljena. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:15