StoryEditor

Brešić: Ako nas gledaju, Bakir i njegovi motaju motalice

Piše D  /  04.06.2021., 02:06h

“Moj dojam ovdje je da su najzadovoljniji oni koje mi prozivamo sa govornice. Oni ljudi sa Bakirom Izetbegovićem koji prate šta mi radimo ovdje sada mogu komotno motati motalice. Mogu gasiti jednu smjenu u namjenskoj industriji jer vide da će Hrvati srediti sami sebe. I da nemaju potrebe poduzimati ništa već samo čekati”, kazao je Brešić na početku svog govora.

“Oni će čekati, a mi ćemo nastaviti koristiti pozicije koje su nam date da vozimo svoj narod u jednu sigurnu propast u Bosni i Hercegovini”, dodao je.

Kako je kazao, odnosi koji postoje između političkih predstavnika Hrvata u BiH i institucija Republike Hrvatske već duži niz godina se svode na odnose dva HDZ-a i njihovih uživh rukovodstava.

“Reklo bi se na odnos dva predsjednika. Intenzitet mlakih pokušaja rješavanja problema koji imaju Hrvati s ove strane granice govore o odnosima predsjednika HDZ BiH i HDZ-a Hrvatske.

Koliko su ti odnosi plodonosni vidimo po broju uspješno rješenih problema Hrvata u BiH. Ni jedno otvoreno pitanje državljana Hrvatske koji žive u BiH nije sustavno rješeno”, naveo je on.

“Hrvatska je već osam godina u EU, a njeni građani s ove strane granice su od EU građanskih privilegija dobili samo priliku za još jedan val iseljenja. Mazanje očiju i ušiju Hrvatima. A ustvari površno pranje prljave savjesti koje slušamo s obje strane HDZ-a ogledaju se u pokušaju medijskog pumpanja nepostojećih papira, beskrajnom ponavljanju mantre o neravnopravnosti. To radimo desetljećima i samim time stavljamo sebe u poziciju neravnopravnosti iako smo legitimni predstavnici u svim institucijama u BiH već punih osam godina. Osam godina nema platforem, nema ničega osim nas u tim institucijama”, kazao je.

Kako je najavljeno, izaslanici HNS-a BiH trebali bi izglasati rezoluciju koja će se oslanjati na dosad donesene dokumente HNS-a, koji “upozoravaju na višestruko preglasavanje Hrvata”.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:14