StoryEditor

Bregovića morate poslušati prije nego što umrete!

Piše D  /  23.01.2018., 08:01h

Frontmenu legendarnog Bijelog dugmeta laskavi kompliment dao je španjolski ilustrator Ricardo Cavolo, autor knjige.

 Tako je Brega uvršten na listu s imenima kao što su Mozart, Elvis Presley, Nirvana, Amy Winehouse, Frank Sinatra, Motörhead, Mano Negra, The Beatles, The Ramones, Kanye West i Jay Z. 

Cavolo je vrhunski umjetnik, ali i strastveni zaljubljenik u glazbu i taj otvoreni ljubavni odnos predstavio je kroz portrete legendi, svoja osobna razmišljanja i anegdote te je odveo čitatelje na fenomenalno i šarmantno putovanje kroz glazbenu povijest. 

Koliko je ovo izdanje popularno govori činjenica da se našlo na listi bestselera New York Timesa, piše portal Fama. 

Ova vijest stiže u trenutku kada Goran Bregović ponovno doživljava veliku popularnost u svijetu world music glazbe.  Nedavno je bio i na samom vrhu najprodavanijih world music izdanja na Amazonu i iTunesu u SAD-u. Album ‘Tri pisma iz Sarajeva’ objavljen je u nakladi Croatia Recordsa i donosi glazbenu priču ispričanu u suradnji s izvrsnim internacionalnim glazbenim imenima kao što su Asaf Avidan, Rachid Taha, Riff Cohen, Zied Zouari, Gershon Leizerson, Sifet & Mehmed, Bebe i Mirjana Nešković.

Brega nastavlja i priču oko Bijelog dugmeta te je najavio nekoliko koncerata: 9. ožujka svirat će u Ljubljani, dan kasnije u Beču, a 24. ožujka odlaze u Amsterdam, gdje će održati koncert koji je rasprodan još prije mjesec dana. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:31