Article_Top_970x250

Brčko: Pušten iz zatvora zbog ubojstva, pa osuđen na dvije godine zbog paljevine

ZAPALIO KUĆU I TETKI I KOMŠIJI

Brčko: Pušten iz zatvora zbog ubojstva, pa osuđen na dvije godine zbog paljevine

stu 14, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Osnovni sud u Brčkom osudio je Miroslava Tomića (27) za paljevinu jedne obiteljske kuće u Dubravama, kod Brčkog na kaznu zatvora od dvije godine, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Tri mjeseca nakon otkrivanja, hapšenja i pritvaranja Tomića zbog sumnji da je izvršio paljevinu dvije kuće i izazvao opću opasnost u ovom mjestu,Tužiteljstvo Distrikta okončalo je istragu, te je protiv njega podiglo optužnicu, prenosi Fena.

Stavljeno mu je na teret da je 19. veljače ove godine podmetnuo požar najprije u kući osobe s inicijalima M.M. (oko 2,30 sati), a nešto kasnije (oko 4.30) i u kući njegove tetke, u kojoj je ranije stanovao.

Tomić je također optužen da je podmetanjem požara u jednoj od tih kuća ugrozio i ostale obližnje nastanjene objekte čime je izazvao opasnost po život ljudi i imovinu većeg opsega, navodi se u optužnici.

Ocjenjujući da su dokazani optužni navodi o izazivanju požara u kući M.M., Osnovni sud je optuženog Tomića, koji je nedavno izdržao kaznu za ubojstvo sugrađana, proglasio krivim za kazneno djelo paljevine oslobodivši ga ostalih optužbi, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250